Brynäs IF

722870 inlägg · 7954 ämnen

Brynäs satsar

494537 · » Till forumet


Sv: Brynäs satsar
Här är en spelare Brynäs kunde satsa på - Jussi Timonen (se länk).
Han är 8 år yngre än Kimmo Timonen, född i samma stad och spelat i ca. samma lag karriären igenom vilket kan tyda på att det är hans lillebror?!
Han har inte spelat i NHL och verkar inte göra så många poäng men han är en stor back utan alltför dålig +/- statistik och om han har något av sin namne i sig så vore han ju ett klipp! :)
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
65selander: Tänkte också på det men glömde skriva detsamma.
Tidigare var det väl dessutom ofta så att ägaren eller ngn annan högt upp i ledningen hade anknytning till staden eller området, och var därmed också troligen utrustad med ett stort Brynäsengagemang och hjärta.
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Huge: Problemet är väl att Gevalia ägs sin tur utav Kraft Foods och dom har säkert någon policy hur pass mycket dom får sponsra lokala lag.

Tänk om det vore som i Karlstad när ett familjeföretag som Löfbergs går in med kosing.
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Xerxes: "Sedan måste de marknadsansvariga på Brynäs kansli börja jobba med personliga besök ute på företagen, besök de VD.ar som sitter på plånböckerna."

Om dom nu inte redan gjort eller gör det, så verkar det väl vara en utmärkt ide. Vad gäller sponsringen generellt sett så är jag för dåligt insatt i det hela, vilket jag tror gäller även för de flesta här på sidan.
Baserat på vad som hänt sedan kraven för att få elitlicens kom, kan man ändå göra en sannolik rekonstruktion:
Med hjälp av nämnda påstått snåla sponsorer, vände vi ett jätteunderskott till plus. Samtidigt som vi lyckades värva bra inför säsongen.
Plus att sponsorerna pytsade in ytterligare stålar när vi behövde förstärkning under lockouten.
I ett redan tufft sponsorsklimat, med Gefle IF och SAIK som konkurrenter i närområdet, kanske man skall vara försiktig med att gissla både ledningen och sponsorerna alltför mkt.
Fast nog känns det som att Gevalia, som är så förknippat med både staden och laget, kunde göra en rejäl ansträngning i nuvarande prekära läge.
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Lilljanne: Nog har Brynäs meriter så det räcker om vi ser ett antal årtionden bakåt, men...... det finns ett viktigt arbete för de ansvariga i Brynäs att se till att marknadsföra laget hårdare.

Företagen i regionen måste börja lätta på plånböckerna annars kommer detta fantastiska lag att självdö. För att detta ska ske måste varumärket Brynäs lyftas fram i ljuset ordentligt. En ny hall är ett måste. Det ska vara fest att gå på Brynäs matcher. Mera ös runt arenan och framförallt på rinken. Varumärket Brynäs är en aning solkigt just nu, putsa upp det.

Sedan måste de marknadsansvariga på Brynäs kansli börja jobba med personliga besök ute på företagen, besök de VD.ar som sitter på plånböckerna. Se till att göra detta på ett proffsigt sätt så kommer pengarna att finnas för att stärka upp laget med de nödvändiga lirarna. Det är inte så mycket som fattas, grabbarna i laget visar ju glöd och hjärta, men de behöver lite hjälp av de bredvid i staben, och av oss supportrar.
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Lundström 6:
Bra att det fungerar för Er som bor i Gävle o dess närhet. Bekymret är väl bara att det inte når ut till de flertalet medlemmar som finns ute i landet..
Det finns stora problem med att resa till Gävle en Söndag för att vara med på öppet hus, när man bor 50 mil ifrån.
Inför det öppna huset dikuterade jag med ett fåtal personer vad vi skulle kunna föra fram , men vi hittade ingen lösning på det, så det vart inget, vilket jag ångrar starkt nu i efterhand.Har mig själv att skylla..så

Jag anser att det medlemsråd som finns i Brynäs kunde gå ut med lite information vad som händer inom föreningen.. Dit skulle även medlemmar o supporters från respektive supporterklubb kunna vända sig vid frågor, idèer mm.
Medlemsrådet är väl har väl med representanter från olika delar av föreningen..?
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Lundström 6:
Va bra!
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
rackham:

Kontakt med medlemmarna tycker jag fungerar bra för egen del. Man är med på årsmötena som en trogen medlem, träffar styrelsen på matcherna och försöker vara med när det ordnas något för oss medlemmar ex. medlemsdagen den 21/11 jag hadde varit till Malmö och stöttat vårat lag där, kom hem kl7 den 21/11 och var inne på Gavlerinken och träffade styrelsen och spelare.

Var var ni andra eller ni bara klagar och inte tar tillvara på dom tillfällen som finns.

 Nu kommer det en massa undanflykter vara för man inte var där jobbet, frun sa i från och en massa andra saker. Kan man inte ta dessa tillfällen som finns utan bara klagar så kan man ju fundera vad dessa personer vill?  

Hur många var det som hörde Sundlöv på p4 idag då? Men inte då lyssnar hellre på någon reklamradio så jag kan fortsätta att klaga.
 
MED BRYNÄS MOT NYA SM-GULD

 

Kommentera

Sv: Brynäs satsar
stefan:

Problemet (6 Lundström läser här också hopps jag!) är att det finns ett mönster av att Brynäs inte bryr sig. Det gäller inte minst omvårdnaden av sponsorer, men även kontakten med medlemmarna, i det här fallet du.

Arrogans är ett kraftfullt ord i sammanhanget, men jag hittar inget bättre.
Tyvärr.
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
rackham:
Får ta bort Bskv efter mitt namn..Arbetar ej i BSKV:s styrelse längre, men har gjort. Har dock goda kontakter kvar där, så det jag skriver är fortfarande aktuellt..
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
stefan Bskv:
Det kunde jag aldrig tänka mig att det såg ut på deeeeeet viset.

Sorgligt!
Men tyvärr inte något nytt.
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Lundström 6:
Problemet ligger i att de ej ens besvarar något man tar upp med dem, när man skriver till dem.. Skall ge ett exempel?
För flera månader sedan tänkte jag arrangera kontinuerliga resor till Gavlerinken från Sundsvall elller Hudiksvalls området. De hade redan dock sådana planer i åtanke, varvid de skulle informera samt höra av sig till mig lite senare vad som hände kring det hela.
Har inte hört något ännu, varvid jag har lagt ner detta. Jag skickade även ett mail angående en insamling om man kunde tänkas få hjälp med att få ut information till medlemmarna,vart tyst även där.

Information samt kontaktnät med personer till respektive supporterklubb är av undermålig kvalitet. Har förbättrats de sista åren men är ännu altför dålig, för att ens nämna. Mig veterligen har exempelvis BSKV knappt fått ett telefonsamtal från någon i Brynäs styrelse under de sista 8 åren.

Brynäs läser måhända inte det som står här, men jag har hört att de läser vad som skrivs på Brynäs IF:s eget debattforum.
Mitt tips är dock att ta kontakt med styrelsen eller kanslisterna först och främst, som Lundström säger, men jag har gett upp det för egen del..
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
p j davydjoos: Koivu kostar för mkt och spelar i TPS Åbo.
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
65selander: Vad sägs om att kolla upp Montreal-kontakterna lite bättre? Samt att försöka med det som verkar omöjligt nu, att få Redden(Ottawa) att spela med två gamla polare från Ottawa istället för med Alfie...

2 backar:
(Nord Amerikan)Redden/Brisebois
(Europé)Markov

forwards (Européer)
Bulis (går bra i Tjeckien, hel säsong där/fri att gå?)
Zednik (spelar nån annanstans?)
Bonk (spelar nån annanstans?)
Tomas Plekanec (Lovande -82:a, inte spelat så mkt i Montreal)
Koivu lär väl inte ens vara värt att diskutera?

Måste säga att jag har dålig koll på vilka som spelar vart...
Men de kontakter som finns är ju runt Montreal och Ottawa, helt klart, med Dackell och Phillips... Miettinen kanske kan be Timonen om lite hjälp att värva andra spelare från Nashville eller nått...

t.ex. Marek Zidlicky (B), Denis Arkhipov (C), Martin Erat (LW)

Det ser inte lovande ut annars... Två backar och någon/några forwards är ju ett måste nu... Jag bryr mig inte om det är dom största stjärnorna som värvas nu, de som gör det bästa jobbet, för att dom vill spela, är välkomna tillskott i denna tunna trupp för mig... Sen finns det ju en ekonomisk aspekt... Men det är inte mitt huvudbry...
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
65selander:
I know.
Fler negativiteter i media innan detta är klart också...
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
rackham: 237 390 kr har då Brynäs rätt att kräva in från person som svek Brynäs (se länk)
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Lundström 6:
Jorå, 6:an.

Poängen i det inlägg jag tror du avser handlar om att ingen från föreningens sida går ut och försöker förekomma all den diskussion som förs i och utanför media inkl bla medlemmar, sponsorer och publik.
Säkerligen också i spelartruppen...

"Att huka sig"-taktiken är ingen bra lösning.
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Lilljanne:
Nej, Brynäs behöver inte vinna SM-guld för att sponsorerna skall satsa en spänn. Däremot underlättar det...

Vad det handlar om är att Brynäs som förening måste kunna peka ut en trovärdig väg mot/till en spännande position i tabellen, en positiv roll i Hockey-Sverige, gulle-gull med media, positiv publik och medlemsbild, ekonomisk styrka och en Arena som lockar till sponsorsaktiviteter...

Enkelt.
I teorin.
Men icke desto mindre...
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
70Igor:
Att huka sig är ingen bra taktik i det läge föreningen befinner sig.
Det förstärker bara bilden av att Brynäs är en Titanic-förening.

Vem tar befälet och styr skutan undan isberget?
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
rackham: Har du fråger till Kiubbledningen så är det nog bäst att du tar kontakt med dom! Jag tror inte att Klubbledningen svarar på detta forum och jag tvivlar att dom överhuvet taget kollar inn vad som skrivs här. Vad dom mej veteligt läser är forumet är Brynäs eget form på våran hemsida.
 
MED BRYNÄS MOT NYA SM-GULD
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
JanT: Dom lyckades ju värva Boumedienne m.fl. trots att det sas att pengarna var slut så dom bör ju kunna skramla ihop några slantar den här gången också, särskilt eftersom det inte blev nåt senast.
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
westerlind: Tack och lov att man är Elfsborgare i dessa dagar, när BIF med stormsteg återigen närmar sig KS. Ny arena, Anders Svensson på ingång och lokala företag som halar upp 10 miljoner i signingbonus till den gode Anders. Brynäsdelegationen kan väl stanna till Borås när man ändå är på väg till Götet? Att Brynäs är i nuvarande läge är ingen sensation, man skördar helt enkelt frukterna av åratals misskötsel av klubben. SM-guldet 1999 var ett kvitto på att man kunde fortsätta med samma stil som man kört de senaste 30 åren. Det i ett läge när de flesta andra elitserielag redan var på gång med nya arenor och ett intensivt sponsorarbete. Där tappades initiativet på allvar, frågan är om vi återtar det? Själv tror jag att Brynäs IF skulle må bra av 1 säsong i allsvenskan för att spela in utvecklingsbara juniorer och samla ny kraft för att därefter återvända till en utökad elitserie säsongen 2006/2007. Någonting måste hända för att sponsorerna i Gävle skall vakna! Slutligen all heder åt Sundlöv, det kan inte vara lätt att värva NHL-proffs för kaffepengar....
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Lilljanne: Jag håller med dig fullständigt.

Föreslår dessutom att Brynäs styrelse åker på studiebesök till Frölunda och undersöker hur en klubb på väg mot undergång vänder till att bli omåttligt framgångsrik på bara några år.
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Lilljanne: Min hobbytes är att det kommer att satsas extra kosing från sponsorerna redan vid denna fönsteröppning. Sedan om någon spelare vill ha våra pengar är en annan sak.

Ang arenan så kommer vi få den finaste tillsammans med LIF i AS ;-)
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
rackham: Återigen, Brynäs ska alltså vinna SM-guld innan nå´n satsar en spänn. Så funkar det garanterat ingen annanstans. Isberget smälter den dan pengarna kommer. Jag lovar. DET är logiskt.
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
rackham: Känner att jag faktiskt måste försvara Brynäs. Det står i artikeln i GD att "enligt ett scenario" ska Brynäs låna 110 milj. Jag vill gärna veta hur de andra scenariorna ser ut innan jag hänger någon.

Idag måste tydligen media bajsa på Brynäs. GD är ju förhållandevis seriösa men skvallerpressen! Drevet går. Det är bara för Brynäsledningen att huka sig och inte låta skiten komma på kläderna. Om två dagar är det istället lule och mif som är i skottgluggen igen.

Det är ju en sak om man själv kritiserar Brynäs som supporter. När skvallerråttor Ek och Berglund kastar skit på föreningen genom deras unkna, vinklade, oseriösa journalistik kan jag bara stå bakom laget och ledningen.
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Lilljanne:
En förening som är på väg mot isberget i full fart satsar inga sponsorer tio mille på.
Det gäller att alltså att styra bort från isberget och visa på en väg som leder till pompa och ståt, då finns det möjligheter.

Tycker jag att rätt logiskt, Lilljanne...
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
rackham: Yes, Titanic så länge inga sponsorer vill satsa. Plöj in 10 mille ska du få se på satsning. Kräver sponsorerna resultat först innan dom satsar måste skolväsendet däruppe vara sämre än här.
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Lilljanne:
En förening värd att sponsra. Inte ett Titanic-projekt med arbetsnamnet Brynäs IF...
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
rackham: Vad är det företagen behöver för att satsa? I Linköping räckte det med ett taskigt div. 1-gäng UTAN historia. I Södertälje satsar företagen vilt trots att lagledningen har samma strategiska kunnande som en 5-åring. Vad är det företagen vill ha i Gävle för att satsa? Only in Gävle är en framgångsrik historia en belastning. Södertälje brukar kallas för tokstan, dags att flytta det epitetet.
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Lilljanne:
Det Brynäs du nämner tillhör tyvärr historieböckerna!
Där är det egentliga problemet.

Och klubbledningen lyser med sin frånvaro!
De kanske närvarar på årsmötet i juni i alla fall...
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
rackham: Här har du det tydligaste beviset på att Brynäs inte överlever i Elitserien. När kommunen är huvudfinansiär är det bara att packa ihop.

Du menar att det är Brynäs som inte förmår "skapa resurser" till investeringen. Man har "skapat" 12 SM-guld, ett rykte som välspelande, roligt hockeylag, klappklappspelets svenske upphovsman. Vad mer kan ett idrottslag göra? Är gävleföretagen missnöjda för att det inte är 13 SM-guld? INGENSTANS I SVERIGE FINNS BÄTTRE SKÄL ÄN I GÄVLE ATT SATSA PÅ SITT HOCKYLAG!
Det är inte Brynäs det är fel på.
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
65selander: jo vi fick Eu-bidrag
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
knaskamilla: Fick ni också EU-bidrag eller var det Timrå bara?
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
knaskamilla:
Med skillnaden att beslutet att starta bygget redan är taget i Ö-vik och ej (ännu så länge) i Gävle!?
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Larry:
Vi är inte där ännu, Larry.
Det här (den kommunala byråkratin) kommer med största sannolikhet att vevas ett bra tag till innan beslut. Annars vore det smått sensationellt, speciellt med tanke på att det snart är ett val...
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
rackham:
 
Kommunen Örnsköldsvik måste låna för att vi ska ha råd att bygga nya arenan också. Visserligen bara femtio miljoner, men ändå...
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Larry: Håller med dig ang kapaciteten, bygg vip nissarnas reden på höjden och låt befintliga sitt och stå vara kvar efter renovering/nybyggnad
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
rackham: Ska Brynäs IF spela i Elitserien, så är de ett måste tyvärr. Klubben har inget större förtroende bland eventuella privata finansiärer de säger ju sig självt. Men kommunen har väl äntligen vaknat och insett värdet av att ha klubben i Elitserien. Behåller man nuvarande kapacitet på ståplats och inte bygger för mer än 6500 pers, okej bygg då!
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
Banditen:
Problemet är att KOMMUNEN enligt artikeln måste låna upp 110 miljoner för att ombyggnaden skall bli av.
Herrejävlar vilket dåligt betyg till Brynäs marknadsvärde och förmåga att skapa resurser till de nödvändiga investeringarna!
Kan man tänka sig att hugade långivare väntar med beslut tills dvisionstillhörigheten är klar?
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
rackham: Vi skattebetalare har säkert olika uppfattningar om det här, men jag tycker personligen att det är helt okej. Vad vore Gävle utan elitidrott (Gefle IF lär ju åka ur)?
Kommentera

Sv: Brynäs satsar
epa:
Förvånansvärt att ingen kommenterar att kommunen ev tänker låna upp pengar (110 MSEK!!!) och låta Brynäs betala räntorna på lånet för att det skall kunna bli en ombygd arena på Sätraåsen. Motprestationen nämns i lite förtäckta ordalag som "vissa förpliktelser", ev C-hall för ungdomar m.m.
Eller har jag missat inläggen i detta forum?

Brynäs skall, om jag förstår det rätt, låna upp skillnaden mellan 160 MSEK och de 110 MSEK som kommunen lånar.

Namnbyte på gång?

Gävle kommuns idrottsförening?

Vad säger skattebetalarna i Gävle kommun när andra satsningar för stå åt sidan? Skolor, äldreomsorg...

Debatt att vänta.
Kommentera


494537 · »