Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Keb sliten....

867173 · » Till forumet


Sv: Keb sliten....
GävleLasse: Du nämnde ordet "svågerpolitik" och du har så rätt.. det är sorgligt att snart alla lag i elitserien är 100% inavlade...

Just därför gillar jag Boork.. en innovativ tränare.. ur Brynäs synvinkel förstås
Kommentera

Sv: Keb sliten....
GävleLasse: Vet du inte att Leffe är ofelbar.... ;-))
Kommentera

Sv: Keb sliten....
JanT: Jag anser fortfarande att Boork handlat fel de gånger jag kritiserat honom.
Kommentera

Sv: Keb sliten....
GävleLasse: "Boork är en lyckad värvning så här långt. Jag är inte överens med honom på en del punkter men i det stora hela så får han ändå VG av mig för sin insats."

Göta Petter! Klockorna stannar! Ett VG, Lasse?!

Ta inte i för mycket nu, du kan mycket väl få äta upp detta uttalande längre fram. ;-)

Du skulle lyssnat på mitt råd och hållt på Leffe från början. :-)
Kommentera

Sv: Keb sliten....
Huge: "Och det kanske faller sig naturligt att kritiken inte blir speciellt stor, om man har utgångspunkten att de som är tillsatta att sköta jobbet och har det som sitt yrke, också vet bäst och därför inte heller bör kritiseras av de som står utanför och öht inte har ngn insyn eller kunskap i det som diskuteras."


Frågan är ju h u r de blivit tillsatta och av v e m. Det vore ju inte första gången det sker någon slags form av "svågerpolitik" inom en förening, ett företag.
Kommentera

Sv: Keb sliten....
Huge: Du kan ju börja med att komma med kritik istället för att tycka att allt som Brynäs gör är jättebra.
Kommentera

Sv: Keb sliten....
Peja: Bra att du fattat att trovärdighetsfrågan handlar om åsikter och inget annat, vilket också helt riktigt betyder att varken du, jag eller ngn annan kan avgöra vad som är objektivt eller vem som är mest trovärdig.

Sen vet jag inte om det är mer trovärdigt att vägra se ngt positivt som berör Brynäs. Det är ju främst personer som enligt min mening står för den sortens åsikter, som jag vänder mig emot.

Och det kanske faller sig naturligt att kritiken inte blir speciellt stor, om man har utgångspunkten att de som är tillsatta att sköta jobbet och har det som sitt yrke, också vet bäst och därför inte heller bör kritiseras av de som står utanför och öht inte har ngn insyn eller kunskap i det som diskuteras.
Kommentera

Sv: Keb sliten....
Huge: Nä, du har ju rätt i att det inte spelar speciellt stor roll vem jag tycker är trovärdig. Egentligen är det oväsentligt vad alla här inne tycker, men likförbaskat är det ändå roligt att diskutera osv.

Vem som kan avgöra vad som är objektivt? Antagligen ingen, dvs kan inte du det heller.

Men eftersom du svarade så aggressivt måste jag tillägga; Det är svårt att ta dig och Keb på allvar, detta på grund av att ni vägrar se något negativt som berör Brynäs. Åtminstone gör ni inte det "öppet".

Det tycker inte jag är speciellt trovärdigt. Allt är inte perfekt i Brynäs.

Alla backar är inte felfria.
Alla forwards är inte felfria.
Alla inom organisationen är inte felfria.

Ja, hur är det överhuvudtaget möjligt att Brynäs tappar poäng i någon match?
Kommentera

Sv: Keb sliten....
GävleLasse: "Att ha en åsikt och stå för den är en kvalitet som inte skall föraktas.

"Kappvänderi är väl det absolut sämsta.

Men i ditt fall så gäller det senare alternativet så medhåll kommer jag aldrig på av dig på den punkten.´"

Intressant notering, men hur får du ihop det hela rent logiskt?

Jag blir ju alltid anklagad för att hela tiden stryka föreningen medhårs och aldrig komma med ngn kritik, så jag begriper inte hur du kan få det till kappvänderi?
Ngt mer konsekvent agerande måste det väl isf vara svårt att hitta?
Eller...?

Men eftersom jag tydligen är en kappvändare så måste det ju finnas massor av exempel där jag vänt kappan efter vinden?
Du kan väl visa på ngt exempel, bara för att åskådliggöra det hela....
Kommentera

Sv: Keb sliten....
Peja: "Vad har Keb för trovärdighet då? Han är ju journalistkårens motsvarighet till Huge."

Kan du isf förklara för mig vem som avgör vad som rent objektivt är att betrakta som "trovärdighet" i det här fallet?

Att DU tycker att ngn inte är trovärdig säger ju inte ett djävla dugg, eftersom du utgår från och jämför med dina egna åsikter och förmodligen tycker att dessa är dom rätta.

Din teori om trovärdighet kan ju vem som helst applicera på just vem som helst, men den säger inte ett dugg om ngn objektiv trovärdighet öht.
Kommentera

Sv: Keb sliten....
Länken.. Bland det mest märkliga jag läst.. Iaf vad allt handlar om enligt hans rubrik :P haha snacka om kalleanka krönikör :D
Kommentera

Sv: Keb sliten....
GävleLasse: Jag föreslog Boork i "spalten" några veckor innan han blev klar, dvs innan rykterna ens hade börjat. Då fick jag ett argt svar om att "Boork är en föredetting som har gjort sitt" osv. Men när han blev klar lät det annorlunda :)
Kommentera

Sv: Keb sliten....
bradberry: Visst är det så som du skriver. Han är väldigt impulsiv och byter ofta åsikter. Men han gör en viktig insats i när han granskar och kritiserar.

Ena dagen så skriver han och andra dagen så kommer Brynäs med en bortförklaring. Det intressanta i det hela är att det är aldrig Brynäs som gjort fel utan det beror alltid på något utomstående. typ Ticnet, snöoväder eller mjäll..

När det gäller Boork så har många bytt åsikt sedan han kom till Brynäs. Det roliga i det hela är att ingen talade om Boork som ersättare för ett par säsonger sedan när Fleming kom inför KS..

Boork är en lyckad värvning så här långt. Jag är inte överens med honom på en del punkter men i det stora hela så får han ändå VG av mig för sin insats. Dessvärre så tenderar en del att se honom som "större" än föreningen Brynäs och då är man ute på hal is
Kommentera

Sv: Keb sliten....
bradberry: Ok. Jag tycker ingen av de är särskilt bra, eftersom båda saknar trovärdighet. Sedan begriper jag inte riktigt varför Keb ser sig själv som en medlare mellan Brynäs IF och fansen. Om hans "spalt" hade varit på Brynäs officiella hemsida så hade jag förstått det resonemanget, men så är ju ej fallet.
Kommentera

Sv: Keb sliten....
Peja: Ska JAG svara på det lr? Har inte mycket till övers för Keb. (se startinlägg för debnna tråd) Även om jag tycker han är långst bättre än Puck(o)en.......
Kommentera

Sv: Keb sliten....
bradberry: Vad har Keb för trovärdighet då? Han är ju journalistkårens motsvarighet till Huge.
Kommentera

Sv: Keb sliten....
Observera nedanstående inlägg gäller Persson och inte Keb!!!
Kommentera

Sv: Keb sliten....
GävleLasse: Karln låter pennan följa sina känslor. Är han förbannad efter en förlust så spyr han galla utan dess like och sågar vissa detaljer. Samma detaljer kan han gladeligen hylla veckan efter då laget vunnit.

Trovärdighet noll!

Ta bara när Boork blev klar för Brynäs. "Känns inte fräscht" minns jag han skrev och sågade klubben och mormor på en rad punkter. I en krönika några månader senare hyllar han valet av Boork och hävdar att han själv gillat det hela tiden. Sen har han komiskt nog mage att uttrycka att valet av Boork kändes fräscht. En total motsägelse gentemot sig själv.

Karln styrs av temporära känslor i sitt skrivande och har inte ett uns av analytiskt sinne. Dessutom självgod så det svämmar över....
Kommentera

Sv: Keb sliten....
bradberry: Pucken vågar i alla fall att skriva kritik, nåt som Keb aldrig skulle göra.

Sen får man ju givetvis integlömma att även Pucken är en "journalistjävel" som har en uppgift... Att fylla sina spalter med "relaterat material". Detta görs traditionsenligt med blandad kompott av höftskott, välgrundad research och diverse spekulationer..

Det är ändå kul att se vissa personer från kansliet ge honom långa elaka blickar efter att han "offentligjort" något mindre bra sett ur Brynäsögon.

Man kanske skulle skicka brynäsledningen till Kina på studieresa. ;)
Kommentera

Sv: Keb sliten....
Huge: Att ha en åsikt och stå för den är en kvalitet som inte skall föraktas.

Kappvänderi är väl det absolut sämsta.

Men i ditt fall så gäller det senare alternativet så medhåll kommer jag aldrig på av dig på den punkten.

Om Boork kunggjorde att man skulle börja spela cricket istället så skulle du tycka att det är bra...
Kommentera

Sv: Keb sliten....
Äh, gillar man inte honom låter man bli att läsa.. Häpp! :P

Själv tyckte jag krönikören på Arbetarbladet (är det Pucken det?) fått totalt hjärnsläpp för ett tag sen.. Men men.. det ger mig ju något att blogga om å andra sidan.. Inget ont som inte har nåt gott med sig (fy attans vad jag svammlar..) :)
Kommentera

Sv: Keb sliten....
bradberry: Jo, men han har ju iaf en åsikt, och det verkar ju vara det viktigaste för en del... ;-)
Kommentera

Sv: Keb sliten....
GävleLasse: "Då är pucken bättre tycker jag, han vågar i alla fall ha en åsikt"

Hoppas du menar "mindre dålig". Pucken är fan i mig den största katastrof journalistkåren i Sverige bevittnat sedan urminnes tider. Om Keb är en "kappvändare" så är Pucken en kamelont som hårt hävdar en åsikt för att en tid senare i glömska hävda motsatt åsikt. (finns många konkreta exempel) Inte konsekvent för fem öre. Ett praktexempel på när Lagen om AnställningsSkydd kan slå snett..........

Sorry Puck! Ta´t inte personligt! :-)
Kommentera

Sv: Keb sliten....
JanT: Jag ironiserar inte över Keb för hans spalt. Jag skriver som jag skriver för hans krönikor under alla år jag själv var prenumerant på Gefle Dagblad. Jag läser inte hans spalt och har inga åsikter om den.
Kommentera

Sv: Keb sliten....
sylf: Dålig stil att sitta och ironisera över Keb. Jag skulle vilja se dig hantera en liknande frågespalt under den föga framgångsrika perioden 2001-2007.

Keb må svara hur han vill på de frågor som ställs, men han har uppenbarligen lagt ned ett hästjobb på att bemöta alla inlägg.
Kommentera

Sv: Keb sliten....
GävleLasse: Det är inte främst åsikterna jag gillar utan hans engagemang. Ibland är hans komentarer oavsiktligt hysteriskt roliga med.
Kebs spalt värmer definitivt i vintermörkret.
Kommentera

Sv: Keb sliten....
sylf: Ja det är en kille som är livrädd att stöta sig med Brynäs det...

Då är pucken bättre tycker jag, han vågar i alla fall ha en åsikt.
Kommentera

Sv: Keb sliten....
Keb är Kung !!
Kommentera

Sv: Keb sliten....
bradberry: Keb har varit sliten i 30 år........Vänt kappan efter vinden i 40.
Kommentera

Keb sliten....
".....utan att det här faktiskt handlar om en frågespalt, som det från början var meningen när jag i november 2001 startade denna frågespalt." (Keb)

Å sen när började han svara på frågor där svaren låter annat än: "Vet ej", "Du får ställa frågan till ansvarige för det och det", "Det är inte upp till mig att svara på".....?

Tycker han har lite ansvar själv för att det blivit mer av ett "forum".
Kommentera

867173 · »