Brynäs IF

713420 inlägg · 7953 ämnen

SCA Cupen

744960 · » Till forumet


Sv: SCA Cupen
arnio: Fatikov fick väl kliva in i kassen i den berömda matchen mot MoDo på SVT:s hockeykväll där 7 olika MoDoiter gjorde 7 mål på 7 byten. En av de få gångerna man fått haft trevligt när man sett en match mot er... 
Kommentera


Sv: SCA Cupen
arnio: Jo Branislav Janos hette han......

Länk!
Kommentera

Sv: SCA Cupen
arnio: Tänker du inte i sådana fall på Branislav Janos som väl spelade med er i början av -90-talet.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
arnio: verka inte som han var nån hit :)
Kommentera

Sv: SCA Cupen
arnio: nä fan Janos var ju forward och målisen jag tänkte på var Leonid Fatikov och han kommer från Vitryssland inte lätt att vara gammal ibland.

Kanske fel tråd men va fan då gör jag väl en ny då..
Kommentera

Sv: SCA Cupen
arnio: ingen aning....fanns inte i eurohockeys databas... vet vilket årtal?
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Db_04: ok men Janos tror jag han hette i alla fall...men var han kanske Slovak?
Kommentera

Sv: SCA Cupen
arnio: ingen aning de får nån brynäsare svara på :)
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Db_04: tack..ja precis han tänkte jag på. Riktigt bra var den killen i Bif.
Hade inte Brynäs en sloven i kassen för ca 15 år sedan också, eller kan det va 20...??
Kommentera

Sv: SCA Cupen
arnio: Markus Korhonen om de är han du tänker på så spelar han i Lukko Rauma
Kommentera

Sv: SCA Cupen
GävleLasse: jag hoppas verkligen att målisarna gör det bra. Inte alls omöjligt att det blir succe tror jag men i kristallkronan har jag som sagt tittat. Hur blev det förresten med Kurhunen (stavning?) vart spelar han nu?
Kommentera

Sv: SCA Cupen
arnio: Omöjligt är det inte men det skall nog mycket till för att de skall skaffa en ny målvakt. I första hand så kommer vi att få se ett defensivare och ett mer tillknäppt spelande Brynäs. Fast man kan tycka att om spelet fungerar bra i övrigt men har problem med målvaktsspelet så vore det enklaste att skaffa en ny målvakt. MEN vi är inte där än och ingen av målvakterna har varit en katastrof under försäsongen, snarare tvärt om.

Man bli lätt lite "blind" och vill minnas Honken i sina bästa stunder, så även Korhonen men det fanns perioder då även de underpresterade.

Kristan var bäste målvakt i Brynäs under SCA cupen med 92,31% i räddningar och 1,98 mål insläppta mål per match. Jag har för mig att Honken och Korhonen låg på ca 88% i samma skede förra säsongen.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Jag har kollat i kristallkronan och där satt ett ljus som signalerade om att en ny målvakt kommer att signas innan året är slut.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
sylf: Ja den matchen kan man dra enorma paralleller på, mest på grund av att matchen var helt oviktig för Brynäs i det läget. Med facit i hand så hade man ju helst sett att Brynäs åkt dit för att vinna men det var nog svårt att få spelarna att bloda ner näsan när det inte gällde nånting.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Mats Edström: He he!!
Kommentera

Sv: SCA Cupen
70 Rodrigues: Saliga äro de pinknödiga, ty de skola pinka inom parentes!
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Mats Edström: När vargen kallar då måste man ta sej hem:),men kul var det, o vad gäller jeppen i ölhallen så hoppas jag han inte mår så bra,vilken pajas!!
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Mats Edström: Mycket trevligt att träffa dig, hoppas att vi ses snart igen, vi ska ju spöa Modo några ggr denna säsong ;-)
Kommentera

Sv: SCA Cupen

Bissett19, 70Rodriques & andra uppresta Brynäsare: Tack för att ni kom upp och förgyllde SCA-cupen! Kul att träffa HS:are i andra färger än rött :-)) Men var var ni i går? Hade med glädje sett er gå ner på isen och ta emot bucklan!

Keep up the good work!!!

å du 70R: Din sparringpartner har nog inte sovit många minuter i helgen..Ha ha ha!!!  

Kommentera

Sv: SCA Cupen
"Finns ju vissa i LHC leden som är pissförbannade fortfarande" skulle det stått.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Bissett19: Finns ju vissa i LHC leden som är pissförbannade. Synd att inte förlusten räckte till det goda ändamålet ;-)
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Gusten: Ja,dom gjorde va dom kunde:-))
Kommentera

Sv: SCA Cupen
sylf: 2-11,haha vad arg Bendelini LHC var då:)
Kommentera

Sv: SCA Cupen
sylf: Det var ju för en god sak, synd att det inte hjälpte :)
Kommentera

Sv: SCA Cupen
GävleLasse: Va blev det i KS gången innan det då?
Kommentera

Sv: SCA Cupen
65selander: På tal om premiären. Senast brynäs var uppe i Skellefteå och spelade elitseriematch så slutade det med slakt...

1989-11-30 Skellefteå AIK - Brynäs IF 0 - 7 ( 0-3, 0-4, 0-0 )


Senast vi var där under KS så blev det ju som bekant Skellefteå AIK - Brynäs IF 1-6

Jag tycker att vi fortsätter på inslagen linje å krossar skoterraggarna.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
GävleLasse: Blr spännane och se när serien drar igång. Lär npg bli en hel del utvisningar att bua åt iaf uppe i skellefteå :-))
Kommentera

Sv: SCA Cupen
65selander: Angell har en fri roll och är ofta den som tar tag i pucken å drar iväg på en offensiv turné. Så långe en forward vet om detta så gör det ju inget. Det har skrivits en del om FBK's femma med en back och fyra forwards.. vi har två såna ;) Även Nolander är ofta ute på offensiva räder med ett lyckat resultat. Angell kommer att göra succé i Brynäs och jag ser helst att man förlänger med honom på en gång. Dessutoom är killen en kanontrevlig kille och en riktig teamplayer. Inga divalater där inte.
Kommentera

Sv: SCA Cupen

GävleLasse: Kunde Alcén lära Honken att stå upp så kan han nog lära vårat nv målvaktspar ett och annat också.

Angell, höll han sig i kopplet eller var han först upp i alla anfall nu också ;-)
Han blir skön att se i vinter iaf.

Kommentera

Sv: SCA Cupen
65selander: Det är som du säger. Sperrle blandar rena drömräddningarna med mindre bra insatser. Men helhetsintrycket tycker jag ändå ser ganska bra ut. Det var ju samma sak med Honken förra säsongen så det är ju inget nytt sas.

Kristan tycker jag ser lite osäker ut. Hans agerande är lite imporviserat liksom. Han har en tendens att överarbeta vissa situationer. Speciellt när han skall starta upp spel med klubban utanför kassen. På nåt sätt så känns det som att det brister lite i kommunikationen mellan målvakt och backar och det blir en del nödlösningar. Men någon katastrof är det inte ändå tycker jag.
Kommentera

Sv: SCA Cupen

GävleLasse: Ang Sperrle. Dom matcher jag har sett med han så har han alltid varit fruktansvärt osäker på första insläppta målet, d v s rena tavlor.

Hur var han i Sundsvall?

Kommentera

Sv: SCA Cupen
GävleLasse:
Kul för Lundström, som har förföljts av skador länge nu, Kul också för ett år yngre Larsson som faktiskt var aktuell för Brynäs en gång i tiden, men det blev ju HV istället.
Det här med vem som är bäst brukar vara knepigt, det är om inte annat en rätt subjektiv bedömning som ligger till grund för utnämningen. Enklare med bästa målskytt eller bästa poänggöraren förstås.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Down under: Vad gäller utnämningarna av Jocke Lundström och Sjödda så tycker jag att de är värda utmärkelsen. Men sedan kommer ju frågan vad som ligger bakom valen. Har man tagit hänsyn till det man presterat utan förbehåll eller har man tagit med att Jocke är en allsvensk målvakt och att Sjödda är 41 år gammal? Jag tycker att det var många, främst bland backarna som utmärkte sig. Valet av målvakt så tycker jag de är rätt ute.

Vad gäller forwards så tycker jag att Alexander Larsson var duktig, men bäst var han inte i mina ögon. Det fins flera spelare som slåss om den titeln främst då Ryan Jardine som vann skytteligan. Extra kul var att det var gott om Brynäsare top 5

1 15 Jardine, Ryan Mora LW 3 3 1 4 2 2:2
2 17 Hermansson, Daniel Brynäs RW 3 2 2 4 0 3:2
3 33 Karlsson, Sebastian Brynäs LW 3 1 2 3 2 3:2
4 21 Molin, Ove Brynäs RW 3 2 0 2 0 2:0

Noterbart är att resultatet i ligorna är felaktigt då det var Angell som gjorde ett av målen mot Mora, inte Malmen som statsen visar. vilket ger två brynäsbackar top 3 i backarnas skytteliga.

1 D. Johansson 1+1 (Brynäs)
2 M. Lilja 0+2 (Sundsvall)
3 N.Angell 1+0 (Brynäs)
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Bissett19: Tycker du malde på ganska friskt själv eller var det Lasse som surrade så surrade så förbenat. Tony var rätt triggad oxå :)
Kommentera

Sv: SCA Cupen
ernie eagle: "Tycker vi hade ett givande snack "after ice" igår kväll på Scandic!"

Vi vet inte för vi fick inte en syl i vädret:)
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Bissett19: Instämmer till fullo i ditt resonemang. Har hela tiden varit skeptisk till Brynäs upplaga anno 2006/2007 men då har ju inte heller jag "förmånen" att följa varenda träning såsom du (nästan) gör.

Ni har ett homogent lag. Inga direkta fixstjärnor bortsett Bäckström då men ett stabilt lagbygge. Ni har byggt ett lag likt Timrå med undantag för att ni såhär långt ser aningen vassare vad beträffar kedjeformationerna.

Ni har fyra jämna femmor och gubbar som kan likaledes gå in och kötta som producera.

Tror inte alls ni blir någon slagpåse om ni undviker tyngre skador och får målvaktsspelet att fungera smärtfritt.

Det är som sagt var eran akilleshäl. Det är lite status quo över det hela.

Men helt klart finns förutsättningar för en tabellplacering någonstans 5-8 när vi summerar grundserien efter 55 omgångar.

Tycker vi hade ett givande snack "after ice" igår kväll på Scandic!

Väl mött snart igen!
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Bissett19: Jo, det är det viktiga. Att få spelet att fungera är givetvist prioritet nummer ett på försäsong då det hela handlar om att bygga upp ett spel inför säsongen då det verkligen gäller. Dock är det allt för många som säger att bara för man vinner ett par matcher så åker man ner i kvalserien. Vet inte hur många gånger personer har sagt följande:

- Ja, men se på Leksand förra säsongen...

Uttjatat så det är sjukt.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Falken: Vi stötte på Angell på Staoilmacken efter matchen o han uttryckte det bra:"resultatet är inte det viktiga,utan att spelet fungerar".......o det måste man ju säga att det gör,ser riktigt bra ut faktiskt,med en liten reservation för målvakterna som man inte vet var dem står riktigt!!
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Måste säga att jag tycker det här snacket om att vinna för mycket på försäsongen verkligen börjar bli uttjatat nu. Herregud, alla använder det när något lag tar en seger eller två, speciellt om den är stor. Egentligen tycker jag hela resonemanget är fel. Det finns ju lag (speciellet dom fyra bästa) som vinner mycket på försäsongen och bibehåller det in i säsongen. Det är ju en slags balans. Vinner man för mycket är det säkert lätt att få övertro, men samtidigt måste man ha distans och tänka på att det är försäsong och då många lag testar nya spelare och spelsystem. Förlorar man däremot får man se sina brister och kan slipa på dom.

Om jag skulle välja skulle jag vilja att man förlorade ett par matcher för att bli varse om sina brister men sedan vinna resten och spruta in mål och hålla tätt bakåt. Det jag tycker är det mest oroande som kan drabba en under försäsongen är att målskyttet inte kommer igång, Det är extremt viktigt och inte lätt att råda bot på, det går ju inte bara att trycka på en knapp och sedan funkar maskineriet perfekt. Vinna är aldrig fel och man ska hela tiden gå för vinst.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
GävleLasse:

Stämmer utmärkelserna till bäste mw, back och forward eller är det Medelpads-bias på utnämningarna?
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Paddan: Någon formtopp är det absolut inte tal om. Det känns som att det är många i laget som har en växel till att ge. Det i kombination med att laget får en liten "knuff" framåt när det blir komplett med sin riktiga första line.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Paddan: Jag kallar då inte en seger med 2-0 mot Sundsvall en formtopp.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
65selander: Då återstår det att se om Mästarcupsskrocken ersatts av en SCA-cupsskrock. Har ni inte lärt er att det inte är bra att formtoppa redan på försäsongen?
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Utmärkelser.

Bäste Målvakt: Joakim Lundström, Sundsvall.

Bäste Back: Tommy Sjödin, Brynäs.

Bäste Forward: Alexander Larsson, Sundsvall.
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Trevligt :)
Kommentera

Sv: SCA Cupen
dysterkvist:GRATTIS TILL SCA CUP SEGER 2006
Kommentera

Sv: SCA Cupen
Den 33:e upplagan av SCA-cupen är avslutad och årets segrare blev Brynäs IF.

1: Brynäs IF 6poäng
2: Timrå IK 5poäng
3: Mora IK 4poäng
4: Sundsvall Hockey 1poäng
Kommentera

Sv: SCA Cupen
ja, det vore ju trevlig om vi vann något, för en gång skull:-)

Kul för Boorken om han vann något.
Var ett tag sedan, med tanke på hans stjärnstatus:-)

Kul om vi kunde vinna SMHI turneringen eller vad den heter:-)
Kommentera

Sv: SCA Cupen
65selander: Bra. Då gör dom nog det i år igen.
Kommentera

744960 · »