Brynäs IF

714000 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1046460

Sv: Nordisk Liga
En nordisk liga som jag har föreslagit skulle i realiteten bara vara en nuvarande elitserie plus lag från övriga nordiska länder. Fans tjatar jämt om att det spelar ingen roll vilket lag man möter, hardcorefansen är där för att se SITT lag. Vad är det då för skillnad att se Brynäs-Rögle mot Brynäs-Kärpet? Matcherna mot DIF, Modo, Leksand osv skulle såklart finnas kvar, skillnaden är bara att BIF skulle ha profiler och stjärnor i laget istället för tio stycken Molinare och tio Göran Hermansson.

Jämförelsen med Royal Leauge är skrattretande. Det var en fotbollscup på sidan av allsvenskan och de etablerade cuperna som skulle spelas på vintern dessutom. Hur välbesökt är ishockeyns försäsongscuper på sommaren, trots att bara elitserielag är med?

Frågan är väl enkel. Ser man hellre en helsvensk elitserie bestående enbart av Göran Hermansson-spelare som sjunker i kvalité år efter år. Eller väljer man en elitserie utökad med nordiska lag som innehåller Tony Mårtensson-spelare och blir starkare säsong efter säsong.

Det må vara naivt och önsketänkande. Men vad fan är alternativet? Göra som Metal Guru och resten av er, lägga sig ned och dö?
Kommentera