Brynäs IF

713970 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1046468

Sv: Nordisk Liga
MarcusElving & micke: Ni förutsätter att en nordisk liga kommer konkurrera med KHL och NHL om spelarna, eftersom en nordisk liga skulle generera så mycket pengar.

Däri ligger er största tankevurpa, enligt mig. För det som ni ser som en självklarhet ser jag som högst otroligt. Hardcore-fansen kommer förmodligen fortsätta se ishockey på plats eller på TV, men marginalåskådaren kommer man mest troligt tappa. Och det är de åskådarna som i dag är skillnaden mellan Brendl och Göran Hermansson.

Att tro att vi ekonomiskt skulle kunna konkurrera med KHL och NHL är en utopi. Det finns inte, inte ens om Gevalia säljer kaffe som aldrig förr. För de är inte beredd att sponsra med större summor förrän det finns ett underlag som visar på en ökad exponering gentemot marknaden, och någon enorm exponering gentemot marknaden finns inte förrän laget blir intressant (tack vare bra spelare). Moment 22, med andra ord.

Och sedan står vi där med en nordisk liga bestående av Göran Hermansson, Casper Herlet och Likit Andersson.

Den här tanken håller inte när det väl kommer till kritan. Den skjuter bara sönder svensk ishockey lite snabbare än att inte göra något alls. För det här kommer försämra standarden på svensk ishockey, inte förbättra den.



Vad ska vi göra, då? En bra början är att minska antalet lag, inte utöka serien. Skapa något färre matcher men med bättre lag. Färre lag innebär en större kaka pengar att dela på från TV-rättigheterna och det kommer förmodligen innebära bättre och tätare matcher vilket lockar mer publik. Slutspelet ska dock behållas i sin nuvarande form.

Sedan är det upp till klubbarna att skapa aktiviteter kring matchen som man tjänar pengar på. Sportbarer, pubar, restauranger och andra aktiviteter. Det ska vara en upplevelse att gå på hockey.

Når vi dit är vi en bit på väg. Sedan kan man utveckla sig i ytterligare steg då.
Kommentera