Brynäs IF

713976 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1046473

Sv: Nordisk Liga
Poffa:
Poffa:
SKA man starta en nordisk liga så ska självklart avtal med huvudaktörer vara i hamn. Liganamn ska säljas, TV-avtal osv. Dessa intäkter i sig ska generera minst 50 miljoner till klubbarna, annars är det ingen mening att starta en nordisk liga. Så nog med det.

OM nu dessa avtal går i hamn så är det upp till klubbarna själv att fixa sina egna sponsring, vilket torde vara mycket mer än det är idag. Själva publikintäkter osv har inte jag räknat med att de stiger så mkt mer än de är idag. Men ponera i en naiv önsketanke att en klubb som Brynäs IF får en omsättning kring 300 miljoner. 80-100 av dessa skulle kunna avsättas i spelarlöner, det innebär vi självklart skulle kunna konkurrera med ryssar och i viss mån med NHL. Räkna själv ut vad en tredubbling av svenska spelarlöner skulle innebära, även en tredubbling av artistspelarlöner.

Vad göra? Minska serien så att färre får mer av kakan? Är du så säker på att kakan blir så stor om man minskar serien då? Jag tror inte intresset av elitserien i landet blir så stor med 10 lag bestående av Hermansson att Canal+ vill betala den summa de pröjsar idag. Färre matcher innebär dessutom mindre intäkter till de kvarvarande lagen så publikintäkterna minskar även dom. (Tro mig, fler matcher innebär mer totalpublik även om kanske matchsnittet går ned. Det har det iofs inte gjort de senaste 15 åren). Med din logik kan elitserien bestå av Färjestad, Frölunda, Linköping och HV71. Då skulle dom få en jättestor del av kakan och svensk hockey är räddad! Sedan kan vi andra lag bilda en superallsvenska som säkert skulle bli jätteattraktiv att sälja.
Kommentera