Brynäs IF

714000 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1046512

Sv: Nordisk Liga
Dunc: "När du förespråkar 14 lag i ES, tror du då på fullt allvar att Brynäs styrelse frivilligt avstår från alla dessa millioner som de då måste avstå från?"

Vad Brynäs styrelse tycker och tänker kan knappast anses vara en måttstock på vad som är bäst för svensk hockey eller ens för Brynäs IF.

Med 14 lag så bör möjligheterna för elitseriespel i Gävle snarare öka än minska. Med möjligheten att ta sig upp i Elitserien utan kval så finns det en räddningsplanka för lag som åker ur och en rimlig möjlighet för lag med stabil ekonomi att ta sig upp via en direkt satsning

Ett lönetak relaterat till omsättning gör att klubbarna inte kommer att knäckas av lönekostnaderna och inte heller lida märkvärt av den de minskade TV-intäkterna.

Vill man öka antalet omgångar så kan man tänka sig tex ett upplägg med två grupper eller något liknande som det som finns nu.

Publiksnittet tror jag har potential att öka med fler lag då det ger fler rivaler och mer omväxling.
Att rent lönemässigt konkurera med NHL och Ryska ligan kan vi bara glömma så det som gäller är att ha en stark produkt som kan ge fler klubbar stabil ekonomi med framtida möjligheter att växa. Att via lönerace försöka få tillbaka stjärnor till elitserien kommer bara att sluta i katastrof och ett lönetak är i stället rätt väg att gå. I sverige ska vi fostra stjärnorna i stället för att värva dom.
Kommentera