Brynäs IF

713997 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1046527

Sv: Nordisk Liga
Metal Guru: För min del så tänker jag inte främst på Brynäs bästa utan på svensk hockeys bästa, dvs. vad publik vill se, vad juniorer behöver för att utvecklas till bra seniorer, vad som är sportsligt rättvist, vad som ger en intressant och sevärd Elitserie med ekonomiskt friska klubbar osv.

Att ens försöka konkurera med mer penningstarka ligor i detta läge är vansinnigt, att istället få NED lönekostnaderna är i stället vad som behövs. Elitserien måste vara en stark inhemsk liga där tradition måste möta nytänkande för att öka intresset bland publik och sponsorer.

Att sedan penningjagande klubbledare gräver sina egna och sina klubbars gravar genom vansinniga budgivninar och genom att envist vägra att släppa in fler lag i ligan mot fansens vilja är en helt annan sak.

Regeländringar som tillåter ca 10 ggr så tufft spel kan säkerligen krydda till anrättningen en del med inte att förglömma. Förlusten av närkampsspel har sökert en lika stor innverkan på publiksiffror/underhållsvärde som kvalliten på spelarna.
Kommentera