Brynäs IF

714625 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1047071

Sv: Jag mötte Lassie
Enaranger: Visst hade man gärna sett en mer namnkunnig spelare än Vas. Men som det känns så är det osäkert vilken spelartyp som behövs. "Målskyttar" som inte gjort succé i Brynäs har man sett en del komma och gå. Viitakoski för att nämna en.

Vad är Brynäs i för läge idag?

Organisatoriskt så vet vi att det är väldigt osäkert och man får lägga ner massor av energi på att få igång en väl fungerande verksamhet istället för att utvecklas och bygga på en redan bra verksamhet.

Sportsligt så har vi en sportchef som borde ha avgått efter alla misstag som gjordes förra säsongen. Nu sköt han över all skuld på Boork och KÅE, sjukskrev sig när det blåste som bäst och denne man skall alltså bygga Brynäs anno 2008/2009. Är det fler än jag som är skeptiska? Det kanske är bra att man försöker spara undan lite pengar för att kunna göra en mer seriös satsning med en Ny sportchef?

Lagmässigt så är läget lika osäkert. Vi har två stycken unga och orutinerade målvakter som lika gärna kan göra succé som att gå samma väg som tidigare målvakter man trott mycket på. Asplund, Lundström mfl.

På detta så kommer man satsa på en hel del unga backar Carlsson, Andersén och Hietanen måste kliva upp ännu ett snäpp för att det inte skall bli svängdörrar. Chansningen Svanberg lär inte bli en stjärnback utan kommer i bästa fall att lyckas ta en plats i Brynäs ganska tunna backuppsättning, något som inte känns som en övermäktig uppgift. Tomrummet efter Sjödda och Angell sett till istid blir stort och Lasse Jonsson kommer att få dra ett strot lass. Mäktar han med det?

Centersidan är fortfarande inte komplett trots av det finns minst fyra centrar i laget. Forwardssidan har försvagats rejält genom tappet av Brendl och Månsson. Vas kanske inte blir någon messias men jag håller med Sundlöv om att han har en bra ålder och kan bli en överaskning.

Till sist så vill jag påminna om att vi har en ny tränarstab i båset. Vad vill de uppnå? Vilka spelartyper behöver de för att nå sin gameplan? Skall man satsa massor av pengar på fixstjärnor när resten av laget mer ser ut som en gegga?

Det kommer att bli en tung vinter för Brynäs och jag tror att det är smart att spara pengar för det kommer att behövas förstärkning innan fönstret stänger. Frågan är bara på vilken position?
Kommentera