Brynäs IF

713250 inlägg · 7953 ämnen

Jag mötte Lassie

1047071 · » Till forumet


Sv: Jag mötte Lassie
Enaranger: Visst hade man gärna sett en mer namnkunnig spelare än Vas. Men som det känns så är det osäkert vilken spelartyp som behövs. "Målskyttar" som inte gjort succé i Brynäs har man sett en del komma och gå. Viitakoski för att nämna en.

Vad är Brynäs i för läge idag?

Organisatoriskt så vet vi att det är väldigt osäkert och man får lägga ner massor av energi på att få igång en väl fungerande verksamhet istället för att utvecklas och bygga på en redan bra verksamhet.

Sportsligt så har vi en sportchef som borde ha avgått efter alla misstag som gjordes förra säsongen. Nu sköt han över all skuld på Boork och KÅE, sjukskrev sig när det blåste som bäst och denne man skall alltså bygga Brynäs anno 2008/2009. Är det fler än jag som är skeptiska? Det kanske är bra att man försöker spara undan lite pengar för att kunna göra en mer seriös satsning med en Ny sportchef?

Lagmässigt så är läget lika osäkert. Vi har två stycken unga och orutinerade målvakter som lika gärna kan göra succé som att gå samma väg som tidigare målvakter man trott mycket på. Asplund, Lundström mfl.

På detta så kommer man satsa på en hel del unga backar Carlsson, Andersén och Hietanen måste kliva upp ännu ett snäpp för att det inte skall bli svängdörrar. Chansningen Svanberg lär inte bli en stjärnback utan kommer i bästa fall att lyckas ta en plats i Brynäs ganska tunna backuppsättning, något som inte känns som en övermäktig uppgift. Tomrummet efter Sjödda och Angell sett till istid blir stort och Lasse Jonsson kommer att få dra ett strot lass. Mäktar han med det?

Centersidan är fortfarande inte komplett trots av det finns minst fyra centrar i laget. Forwardssidan har försvagats rejält genom tappet av Brendl och Månsson. Vas kanske inte blir någon messias men jag håller med Sundlöv om att han har en bra ålder och kan bli en överaskning.

Till sist så vill jag påminna om att vi har en ny tränarstab i båset. Vad vill de uppnå? Vilka spelartyper behöver de för att nå sin gameplan? Skall man satsa massor av pengar på fixstjärnor när resten av laget mer ser ut som en gegga?

Det kommer att bli en tung vinter för Brynäs och jag tror att det är smart att spara pengar för det kommer att behövas förstärkning innan fönstret stänger. Frågan är bara på vilken position?
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Brynäs har lyckats hitta en ersättare till Brendl som har en sämre
poängskörd i AHL än vad Moras förvärv Colby Genoway.

Då har inte Colby Genoway en speciellt imponerande poängskörd.

Det är bara att konstatera att Brynäs kommer att köra med en
allsvensk trupp, förstärkt med två eller tre elitseriespelare av
högre klass. Med andra ord som vanligt: chansningar, hoppas
på det bästa bla bla bla...

Men de kör i alla fall vidare på den strategi de haft de
senaste 10 säsongerna: ersätt alltid en förlorad spelare
med en sämre.

Inte i mina mest pesimistiska farhågor trodde jag att Brendls
ersättare skulle bli en spelare som, som bäst gjort ca 0,5
poäng per match i AHL. Till råga på allt så kommer han från
ett av dessa hockeyns u-länder som Brynäs tycks ha en förkärlek
att hitta spelare från.

Jag har samma "nej, nej nej känsla" som när Jesper Björck
värvades från Södertälje.
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
GävleLasse: *sätter på mig dumstruten* Sundlöv och co har lyckats igen...
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Gusten: Ja men sedan rann snålvattnet till och styrelsen insåg att man kunde ta en genväg och slippa göra besparingar hos kompisarna på kansliet

har du inte lärt dig hur Brynäs funkar än?
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
GävleLasse: Nja flaggningen skedde väl innan Brendl drog och vid någon intervju så har jag för mig att både Micke och någon i styrelsen hävdade att pengarna i Brendl-affären skulle gå till spelarbudgeten.

Ps. Jag går inte på lyckopiller just nu ... mer öl, vin och whisky
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Gusten: Man har flaggat för nedskärningar i spelarbudgeten. Dessa kommer ju automatisktiom besparingarna för Brendl. Att tro att Sundlöv skulle sätta sprätt på alla pengar iom Brendlaffären vore som att ha en strikt diet av lyckopiller
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
GävleLasse: Hyfsat tankad just nu men jag trodde att det skulle tas in två rejäla förstärkningar - en förstacenter och en ersättare för Brendl ... en Brendl som hade nånstans mellan 2-300 K i månaden + 2-3 mille i köpesumma från ruski OCH om jag inte läst fel när Sundlöv mfl uttalat sig så skulle INTE pengarna gå till att reparera budgeten utan till spelartruppen.

Min slutsats är således: Två stycken ska ersätta Brendl och sen ska en superdupercenter införskaffas. I så fall så ser ungraren intressant ut. Men blir det inte mer än Vas + center så har fanskapet till sportchef ljugit ... för inte kan väl Sundlöv ha gett Vas en monsterlön??

Yared Hagos
2006-2007 Iowa Stars AHL758142248
Janos Vas
2007-2008 Iowa Stars AHL8017244151
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Da Bike: Ja med tanke på att de använde sitt andra val i draften, inget man kan tro att de ville slösa bort.
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
GävleLasse:
Precis, Dallas måste ju ha sett något hos grabben.
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
65selander: Har vi inte gjort det i 10 år?
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
wap.hockeysnack.com
Sylf: Har inte fogden någon spelare vi kan köpa på deras utförsäljningar?
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
65selander: Kronofogden!!!
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
sylf: Så pengarna räkte till en spelare från Pustan, vart tog resten vägen?
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
munkas: Japp, hans magsår kommer att få forskarna att häpna. Men fan vet om han ens då tar sitt förnuft till fånga. Han säger att han gör ALLT för Brynäs bästa.......Han fattar inte ens vad han håller på med, precis som alla andra där uppe.
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
sylf: Ja du......, vad ska man säga? Jag tror det nog är bäst om herr Sundlöv utser en ersättare redan nu. I slutet av Januari kommer hans magsår vara lika stort som vintergatan...
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
GävleLasse: Kan du inte läsa?
Jag skriver att jag inte dömer honom förrän han visat vad han går för. Däremot är jag skeptisk, en helt annan sak.

Mycket möjligt att jag gnällt när han inte fick förlängt, eftersom han var klassen bättre än Piff&Puff. Att jag skulle gnällt redan innan han debuterde tvivlar jag på.
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
GävleLasse:

Man kan ju hoppas att eran ungrare är bättre än den som huserade i Leksand för en ti sedan. gulasch eller nåt hette han :)
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
sylf:
sylf: Du gnällde när Kristan signades, och när han inte fick förlängt...

Fan ge killen en chans.
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Jajjen: Recept på Ungersk gulash?

En gnutta Asztaliteniszezők
Ett gram ökölvívók
Ett kilo röplabdázók
Ett kryddmått színeiben
2 st kezdődött
9 ton legsikeresebb

Rör ihop dessa ingredienser och låt utvecklas, blir till en härlig soppa!
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Brynäs värvar ungersk stjärna! När jag såg rubriken på text-TV trodde jag det gällde fotbollslaget. Kan bli bra, kan bli dåligt. Bara 3 spelare i laget hade sämre +/-. Poängmässigt i klass med Jason Morgan, SSK:s AHL-värvning. Men då har dom också värvat Hyvönen.

Önskar Brynäs hade råd att köpa nån med en riktig meritlista, typ Hyvönen, Pesonen, Ekman. Lätt orolig för den kommande stjärncentern.

Men det är nog som dom säger i Dunaujvaros:
Asztaliteniszezők, ökölvívók, röplabdázók, sakkozók és tornászok sportolhattak akkor a klub színeiben. Nagyon hamar eljutott a vezetés arra a pontra, hogy gyakorlatilag tömegsportnak minősülő sportéletben jelenjen meg a minőség is. Az ötvenes évek elején, nem lehetett más jelszó, mint az, hogy kell egy csapat. És lett is. Ezzel meg is kezdődött a dunaújvárosi sportélet igazi fejlődése, ami mára oda jutott, hogy az ország egyik legsikeresebb klubja a Dunaferr SE.
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Är Janus Vas en ersättare till Brynäs, så är det förjävligt. Kan väl gå med på att han är en "utlånarspelare". Ersättare till Brendl? DAGENS SKÄMT!
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
sylf: En ungrare minsann....han är innovativ, er sportchef...
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
sylf: Rätt tråd eller? satt på samma flyg som Markoolio och Pelle Fosshaug till Innsbruck(Swedcamp alltså)
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Huss: Janos Vas!!!???
Herregud, dom vet verkligen hur man lockar publik till arenan. 6250 är budget! Kommer man upp i 4000 ska man va lyckliga. Jag brukar akta mig för att såga folk innan dom fått chansen att visa sig, men en ungrare som spelat i Halmstad....... Vem blir vår "förstecenter"? En Peruan i bra ålder som kan utvecklas?

" Vi har en spännande trupp"
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Paddan: nåja, det hade väl knappast Brendl heller ;)
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
MorganaLefaey:

Strategin kan ju vara att fördela målen på flera spelare.
Att tex hela tiden sätta upp PB i PP och han gör sina 30 kassar gör ju inget lag.

Fler som producerar är vägen mot slutspel.

Sedan gör det inget om en ny målspruta signas... ;-)
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Huss: Det var inte speeden som var dålig hos Salle. Det var han lite väl blåögda spel. Han försökte sig på saker som inte ens går hem i J20 sammanhang. Han gjorde dragningar på offensiv blå till en konstform. Snyggt när de går hem visserligen men oftast gjode de inte det.

Att se Vas som en ersättare för att göra Brendls jobb är omöjligt. Med Brendls målsinne och en lite bättre speed så hade killen nog spelat i NHL vid det här laget.

Nej Vas är en spelare som man tagit in för att fylla vakansen efter Brendl, inget annat.

Att stirra sig blind på hans nationalitet kan man inte. Du tog själv upp Slovenen Kristan och hade det varit så att Vas hade varit amerikan eller canadick så hade nog merparten härinne varit nöjda.

Låt honom bevisa sig innan man sågar. 
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Huss:

Det är bra om man ser medspelarna och kan passa också...
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Lunkan: Som utomstående börjar man funder på om Vas verkligen kan vara tänkt som ensam ersättare för Brandl. I så fall kommer man till frågan varför honom? Är det så enkelt att man börjar få nej från de som kanske blir lediga den 1a juli och är det bara Brynäs de sagt nej till eller kommer de andra som också jagar spelare få chansa lite vilt. Eller är det så att man i ledningen bara ljugit och man måste använda både brandls lön och utköpeskilling till att täppa igen något ekonomiskt hål. Är väl inte helt omöjligt då det inte direkt går ihop att man har ett litet kapital och man går mycket back, men ändå ligger kvar på samma eget kapital.

Nu har jag ingen aning om vad han kan tänkas uträtta, men var ju väldigt lovande som ung och poängmässigt så har han sista säsongen i AHL ändå gjort så många poäng som andra som varit lyckade i ES gjort. Även om man i förväg ställer sig frågande. Hur som helst är det alltid roligt med lite oväntade värvningar och väntan på att se hur de kommer prestera.


Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
rackham: "Ja, om det är nåt vi behöver mer av så är det speed!"
Hmmm, var det därför vi dumpade Salmonsson...
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
GävleLasse: "men han besitter tydligen en hel del kvalitéer som Brendl saknade."
Bra på matlagning? Tala flytande ungerska?

Jag håller med om att Brynäs spel var oerhört stereotypt och inriktad på att låta Brendl avsluta, men det fanns trots allt tre andra kedjor som av olika skäl inte levererade som man kunde begära.
Frågan är var på kvalitetsskalan han hamnar? Han har trots kommit upp i en ålder där genombrottet borde ha kommit för de flesta klasspelare.
Sen är frågan vilken roll han kommer ta? Är det en ny "grinder" eller har han kapacitet att ta en mer spelförande roll?
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Känns som råttet är mågat! En ungrare det var vad en gammal arbetspolare till mig skämtade om för ett par år sedan. Nu väntar jag bara på jugoslaverna och grekerna också som han siade om :(
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Hoppas hoppas nu att det är ett guldkorn dom har hittat, så vi inte får ett glidande skithus på halsen igen..

Nån som sett hur länge han är signad? 2008/2009 hittar jag bara.
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
MorganaLefaey: Glömt att ändra inställningar på Excelarket, kanske
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Paddan: Är väl inte så bra att ha - i den statistiken så vitt jag vet. Men jag ställer mig en annan fråga. Varför visar de utvisningsminuter med decimaler? Har inte hört talas om att man kan få en 2.5a  där på andra sidan.
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Paddan: Det var väl med ironi du sade att det var bra +/- statistiken?
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Där kan man se att han har väldigt bra +/- statistik...
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Hmm, den där 2006 Calder Cup skulle inte vara med.
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
MarcusElving: Och enligt Iowa Stars hemsida gjorde han

Season Team GP G A PTS +/- PIM
2007-08 Regular Season Iowa Stars 80 17 24 41 -12 51.00
2006-07 Regular Season Iowa Stars 72 13 13 26 -15 42.00

2007 Calder Cup Playoffs Iowa Stars 10 1 1 2 -4 2.00
2006 Calder Cup Playoffs Iowa Stars 7 1 1 2 -1 2.00
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Blev lite krångligt där, men ni fattar säkert innebörden :D
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
"János Vas, 24, kommer närmast från AHL och Iowa Stars där han noterades för 26 poäng på 72 matcher." saxat från aftonbladet.

Enligt Eliteprospects ser statsen ut såhär från föregående säsong:
2006-2007 Iowa Stars AHL 72 13 13 26 42 - denna säsong måste aftonbladet syfta på, även fast det var förr förra säsongen

2007-2008 Iowa Stars AHL 80 17 24 41 51 - Förra säsongen ser ut såhär, alltså har han utvecklats poängmässigt från 26 till 41 poäng på två säsonger.

Vi får hoppas att han gör 60 p i Brynäs då ;)
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
GävleLasse:

Ja, om det är nåt vi behöver mer av så är det speed!
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Peja: Det låter ju positivt i så fall.
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Huss: Brendl sålde inte vidare mycket tröjor. Han gjorde en sak.. sköt massor och fick gott om utdelning. Samtidigt så låste hans spelet många gånger speciellt i PP när man hade en sak i skallen... att passa Brendl. Att han var markerad många gånger spelade ingen rol. Man försökte ändå. Vas kanske inte är i nivå med Brendl när det gäller målskyttet men han besitter tydligen en hel del kvalitéer som Brendl saknade.
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
GävleLasse: Profilen på EP är gammal. Han har inte haft skadeproblem de senaste åren.
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
Huss:

Jag går på utlånteorin...
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
GävleLasse: "Ungern är inte kända för att vara en nation som spottar ur sig hockeyspelare"
Sa vi inte det om Kristan också? Men visst jag håller med, Ungerska NHL-stjärnor finns det inte många av.
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
GävleLasse:

Har för mig utan att forska att han tillbringat junioråldern i Räddhöks...
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
GävleLasse: Såg det också. Tyvärr knappast en kille som säljer tröjor i samma omfattning som Brendls namn gör.
Frågan är om detta är Brendls ersättare eller att man faktiskt utökar truppen (typ lånar ut Persson)?
Kommentera

Sv: Jag mötte Lassie
96 Artisten: Ja man blir lätt skeptisk till honom av två anledningar. Ungern är inte kända för att vara en nation som spottar ur sig hockeyspelare. Men det är hans påstådda skadebenägenhet som oroar mest.

Men jag ska ge honom 10-15 matcher innan jag risar eller rosar. Positiva saker med honom är ju hans storlek 186cm och 92 kg, Samt det faktum att gått relativt tidigt i draften #32. Detta borde borga för att han, trots sin bakgrund, är en bra hockeyspelare, Den påstådda speeden kombinerat med hans storlek gör honom till en väldigt intressant kedjekamrat till Widing.
Kommentera

1047071 · »