Brynäs IF

713665 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1065899

Sv: HV - Brynäs 21/9
mattiaskarlgren: Ja, skridskoåkningen är ingen styrka hos honom, helt klart.

Tror mig veta vilka situationer du syftar på, angående matchen mot HV och hans skridskoåkning. Men det finns mycket taktiska skäl också till att inte bara han, utan resten av backarna ser avvaktande och passiva ut i vissa situationer.

Kort, är de inte hundra på att vara först till pucken och antingen vända upp, eller hinna skicka iväg den efter sargen, så är de mycket hellre klar tvåa på pucken och ser istället till att ha koll på spelaren istället, ligga på rätt sida och vänta och styra ut anfallen istället, än att riskera gå bort sig i en 50-50 duell i sargena. Tråkigt javisst, men en listig och klok taktik, som passar Brynäs inte speciellt biffiga backuppsättning väldigt bra.

Så, så länge han minimerar dräll och indianare, kommer jag vara nöjd, med honom. För det är nog främst där vi har mest fog att vara orolig, här på förhand iaf. Skridskoåkning kostar säkert några utvisningsminuter, men han har varit bra i markeringsspelet ännu iaf, tycker jag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: HV - Brynäs 21/9
MickeB: Kan hålla med dig där. En helt annan sak som gör mig ganska fundersam.

Varför har inte Brynäs en enda riktigt snabb spelare som verkligen kan utmana?
Titta på Widing tex, han är snabb men verkar inte riktigt ha koll på benen ibland!

Det jag syftar på är att man vill ha spelare som är snabba nog att iaf försöka utmana sin back och ta sig förbi runt.. Brynäs har inte en enda spelare som ens försöker med detta förutom Widing.

Dackell, Lind, Dixon, Sundström, Hansen osv. Det är inga direkta snabbskrinare vi snackar om här. Så min fråga är, varför har alla andra lag minst en sådan här spelare medans Brynäs ingen har? Kallio, Hynning, Laine, Melin, Thörnberg för att nämna några!

Så jäkla svårt att förklara fullt ut vad jag menar, men när jag tänker på det så är det jätteenkelt att förklara för sig själv iaf!
Kommentera