Brynäs IF

713793 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1080963

Sv: Matchtråd Brynäs IF - Luleå HF 25 oktober 2008
MickeB: Jag tycker att Vas tillförde nåt i början av serien när han proppade motståndare i varje byte. Men när han inte gör det är han tyvärr inte speciellt nyttig att ha i laget, då han varken är speciellt bra offensivt eller defensivt. Samtidigt blir ju Vas alltid bänkad först av alla forwards, oavsett om andra är lika dåliga, det lär knappast ha någon positivt inflytande på hans självförtroende.

Jag skulle gärna se att tränarna slutade ge livsfarlige puckkladdaren Molin, defensivspecialisten Hansen och allmänt dålige Hermansson speltid i powerplay. Man fattar ju direkt att laget inte kommer att göra mål när den kedjan kommer in i PP.

Då är det bättre att matcha Widings kedja samt Granströms kedja stenhårt i powerplay. Om de behöver avbelasta med en tredje formation kan väl Vas & co få chansen, de är knappast sämre än Molin & co. Vas är beredd att ta kampen framför motståndarkassen och om man spelar på ett primitivt sätt och matar in puckar där kan det kanske bli mål. Det kan det inte när Molin åker runt i cirklar och håller i pucken i 2 min.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd Brynäs IF - Luleå HF 25 oktober 2008
Peja: Brynäs är kanske det lag som bygger sitt spel på taktisk drill mer än något annat lag, i en taktisk präglad Eltiserie. Stor skillnad mot den mer flängiga AHL-hockey. Vas går i "hockeyskola". Sedan är det säkert mer personliga egenskaper/egenheter, innan man "finner tryggheten" socialt, familj osv.

Håller med Vas får inte ens chansen riktigt just nu. Utan blir bortplockad. Men å andra sidan, i hans situation, är knappast han, lösningen på lagets förlusttrend, utan tågordningen är att laget behöver komma igång, för att dra med honom. Därför matchar de honom extra lite nu, vilket nog är bra. Jag är helt säker på att han känner stöd från Brynäs att de har tålamod med honom osv, det har jag från säker källa. Så då lättare för honom att ta "petningarna" också.
Kommentera

Sv: Matchtråd Brynäs IF - Luleå HF 25 oktober 2008
Sen tycker jag faktiskt att Svanberg borde få speltid i powerplay istället för Sundqvist. Sunkans passningsspel gör honom, no offence, till en usel spelare att ha på blå i PP och jag vet inte hur många gånger den här säsongen som Brynäs PP har blivit skit på grund av att han har brister i passningsspelet. Alldeles för många, där är Svanberg klart bättre. Att ha Sundqvist/Nolander och Hietanen på blå gör det betydligt svårare för Granström & co att producera i PP än vad det är för förstakedjan som har Lars Jonsson på blå. Jag vet att Jonsson får mycket skit här men han är lagets överlägset bästa back vad gäller spelskicklighet, kyla och pucktempo på blå i PP.
Kommentera