Brynäs IF

713431 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1082169

Sv: Brynäs IF - Rögle BK Torsdag 30/10-08
MickeB: Jag tycker att du är väldigt subjektiv.

Aarnio - varför flipp? När man scoutar en spelare måste man göra det både på och utanför isen. Kolla riktigt, så som NHL-lagen gör. När en spelare vill vända hem efter några månader är det dålig scouting och superfloppvärvning.

Almtorp - fick aldrig ut sin potential i Brynäs. Varför flipp?

Månsson - ja, han utvecklades, men hans tid i Brynäs slutade ju med att klubben inte ville skriva nytt kontrakt med honom.

Sulku - varför flipp? Var helt okej, men inget särskilt under visserligen svåra omständigheter i lockoutsäsongen. Spelade knappt några matcher innan han gick sönder. Hur kan det vara en lyclad värvning?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Rögle BK Torsdag 30/10-08
Peja: Ja 100% subjektiv, eftersom det är vad jag tycker och ingen annan, inom vissa ramar, som måste bestämmas, som man dock alltid kan ifrågasätta. Långsiktigheten i värvningarna, läs hur länge var de bra och önskvärda i klubben osv. Jättesvårt. Men Boork gjorde iaf en bra värvning när han tog Ronnie Sundin från Mora till VF i början på 90-talet, för att hårddra det.

Du jämför med NHL, men kolla organsiationen med scouter, hierarkin mellan dessa innan General manager och kanske även coachen kommer till fråga innan en spelare kommer in, som de då vet väldigt mycket om. Medan i en sportchefts arbetsbeskrivning i Sverige ingår ex skruva ihop IKEA bokhyllor, montera upp lampor osv. Så lite olika världar, olika förutsättningar för träffbild och långsiktighet.

Men Aarnio, Almtorp, Månsson, alla misslyckade i det längre perspektivet.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Rögle BK Torsdag 30/10-08
Sachl var en skicklig spelare med offensiv kompetens, som kunde spela båda ytterforward och center. Hade säkerligen tillfört mer än vad många i laget gjorde. Med tanke på att han har spelat i Tjeckoslovakien sedan dess kan han ju inte ha någon fantasilön heller.
Kommentera