Brynäs IF

714120 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1083094

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF Lördag 1/11-08
Jajjen: Kollat lite siffror, här en liten grovhuggen förenkling men siffrorna riktiga om än avrundade

Verks år 07/08

Summa Intäkter 115 miljoner

Handelsvaror -14 miljoner
Övriga extern kost -27 miljoner
Personalkostnader -70 miljoner
Avskrivningar - 6 miljoner

Räntekostnader - 7 miljoner

Summa kostnader -124 miljoner

Resultat -9 miljoner
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF Lördag 1/11-08
MickeB: Balansräkningen är helt ointressant. Åtminstone i det korta perspektivet. Banken kan gärna äga rubbet om bara avkastningen är högre än kostnaderna för lånet. Vilket givetvis är själva förutsättningen för investeringen, alltså arenabygget. (Så här: Låna 100 till en rta på 5%. Köp värdepapper, fastigheter, whatever för rubbet till en avkastning på 10%. Vinst 10 miljoner varav 5 går till banken och 5 till verksamheten. Voilá! Brynäs har just fått 5 friska miljoner till spelarköp.) Ungefär så här har Modo, FBK, LHC, HV och alla andra med ny arena resonerat. Och också gått iland med.

Har man kalkylerat fel, däremot, och missbedömt kostnaderna för drift mm och sponsor- och publikintresse, ja då har vi en arena som stjäl resurser från huvudverksamheten och Brynäs framtid är betydligt mörkare än vad som syns av dagens formkurva. Men så illa har väl inte dom ansvariga i Brynäs skött sin huvuduppgift?
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF Lördag 1/11-08
I personalkostnader ingår då spelarna alla anställda +sociala avgifter, pensionavsättning.

Men det som inte märks alls här (mina siffer tabell) är de löpande amorteringarna som skaver som en kniv just för att kunna skaka fram pengar i handen, likviditeten. Amorteringar är ingen kostnad men för varje krona du tjänar så ryker en del direkt för att amortera. Detta är Brynäs största problem.
Kommentera