Brynäs IF

714120 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1083121

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF Lördag 1/11-08
MickeB: Balansräkningen är helt ointressant. Åtminstone i det korta perspektivet. Banken kan gärna äga rubbet om bara avkastningen är högre än kostnaderna för lånet. Vilket givetvis är själva förutsättningen för investeringen, alltså arenabygget. (Så här: Låna 100 till en rta på 5%. Köp värdepapper, fastigheter, whatever för rubbet till en avkastning på 10%. Vinst 10 miljoner varav 5 går till banken och 5 till verksamheten. Voilá! Brynäs har just fått 5 friska miljoner till spelarköp.) Ungefär så här har Modo, FBK, LHC, HV och alla andra med ny arena resonerat. Och också gått iland med.

Har man kalkylerat fel, däremot, och missbedömt kostnaderna för drift mm och sponsor- och publikintresse, ja då har vi en arena som stjäl resurser från huvudverksamheten och Brynäs framtid är betydligt mörkare än vad som syns av dagens formkurva. Men så illa har väl inte dom ansvariga i Brynäs skött sin huvuduppgift?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF Lördag 1/11-08
Jajjen: Men det största problemet för Brynäs är likviditeten, att ha cash och kunna betala de löpande räkningarna och amorteringarna. I detta klimat ska Sundlöv då få igenom ytterligare utbetalningar genom att kontraktera en sniper av klass. Nä, svårt.

Där är balansräkningen inte ointressant tvärtom.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Brynäs IF Lördag 1/11-08
Jajjen: Ja man har räknat fel på drift speciellt att arenan suger ström rejält och elkostnaderna ökat mycket då elpris även ökat de senaste åren. Även Räntorna har man missat på också stigit mycket de senaste åren, även om de är påväg neråt nu. Dessutom överskattat publikintresset den nya arenan skulle innebära.
Kommentera