Brynäs IF

705148 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1119404

Sv: A propósito de nada
Knogen: Älrigt talat var det en liten brandfackla jag kastade in för att liva upp debatten en aning.
Mitt svar var riktat till Gusten och hans påstående om att ES skulle vara död om det inte fanns nån risk att åka ur.
Jag tror inte så värst mkt på det scenariot eftersom supportrarna nog helst vill se sitt lag ha chansen på guld varje år samtidigt som risken att åka ur är liten.
Mao: jag är lite ambivalent i frågan och kanske man borde pröva ett nytt upplägg där det är svårare att åka ur och även svårare att komma upp.
Sen är man ju också egoistisk i en sån här fråga och tänker främst på sitt eget, det ska jag inte sticka under stol med.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge:
Jag misstänkte nog att det var en brandfackla. Eller hoppades snarare :-)

Men det finns ju ändå lite "skräp" kvar i ditt resonemang, som jag inte håller med dig om. Om alla supportrar bara hade SM-guldsfighter för ögonen och seriesystemet skulle anpassas därefter, så är jag ganska övertygad om att intresset skulle falna betänkligt efter ett tag. Lite som att käka pannkakor till middag varje dag. I början är det gott, men till slut blir man bara less. Jag tycker nog fjolårssäsongen med all tydlighet visade på att intresset vid strecken är en viktig, för att inte säga livsviktig, ingrediens i svensk ishockey. Mediaintresset låg nästan helt och hållet på kvalserien, medan finallagen i SM-slutsepelet nästan blev griniga för att deras oändliga finalseriespelande bara intresserade de närmast sörjande.

Jag kan också ärligt säga att jag själv - såväl innan Mora gick upp som nu - inte brytt mig flasklock om toppstriden i ES. En match i jultid mellan Linköping och Färjestad som gäller andra och tredjeplatsen är för mig fullkomligt ointressant. Däremot har streckstriderna alltid varit intressanta. Där är det på liv och död. Där handlar det inte om lyxproblemet om man efter matchen ska ligga tvåa eller trea.

Visst är det ångestbelagt med streckdramatiken. Inte tu tal om det. Det ska väl jag veta :-) Att däremot förespråka idrottspolitisk dopning för att slippa vara med om dramatiken är för mig inget annat än ytterligt fegt. Man ska spela om det. Det är det idrott går ut på.

GävleLasse>
Enig. Jag skulle dock helst se två lag ur och två lag upp, eftersom jag är övertygad om att ishockeyn mår allra bäst av omsättning. Men det kanske är att gapa efter för mycket på en gång.
Kommentera