Brynäs IF

713031 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1119348

Sv: A propósito de nada
Sedan ska jag passa på att göra avbön för "...ni brynäsare". Jag både hoppas och tror att JanT och Hård inte tillhör någon representativ skara Brynässupportrar - eller hockeysupportrar överhuvudtaget. Det vore alltigenom tragiskt.

Förlåt dem hockeysverige, ty de veta icke vad de göra!

Huge>
Et tu Huge! Upp med Leksand, Malmö och AIK säger du. På vilka grunder då? Nej, säg inget! Jag kan nog gissa är jag rädd.

Är snoppmätning en bra sportslig grund som våran sport ska vila på tycker du?

Hm. Själv brukar jag rikta blicken mot det som sker nere på det där frusna, vita i mitten på det allt det där andra. Du vet det där som de som inte begriper sig på vad sport går ut på räknar som kvalificerande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Knogen: Nej en stängd liga är ointressant. Man vet ju hur det var i finska SM-Liiga efter jul där de lag som inte hade en chans att gå till slutspel gjorde sig av med sina spelare. Jag vill minnas att det var mycket bråk om just den grejen mellan klubbarna och sponsorerna och man har som följd av detta öppnat ligan igen. Om jag nu inte är helt felinformerad.

Men en stängd liga skulle kanske innebära ett viss lugn hos många supportrar men samtidigt så försvinner ju en krydda som trots sin bitterhet är väldigt kittlande.

Hur som helst så förstår jag Percy Nilssons resonemang. För i hans fall så skulle det handla om att kunna köpa ihop ett slagkratfigt lag och kunna satsa ordentligt. Med sin nya superarena som vertyg så tror jag att han har ambitionen att göra precis samma sak som han gjorde i början på 90-talet att köpa sig ett SM guld helt enkelt.

Nej utöka högsta ligan till 16 lag, gör om seriesystemet så att det sista laget i ES åker ur direkt för att ge plats åt vinnaren av AS. Sedan någon form av kvalserie...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Knogen: Älrigt talat var det en liten brandfackla jag kastade in för att liva upp debatten en aning.
Mitt svar var riktat till Gusten och hans påstående om att ES skulle vara död om det inte fanns nån risk att åka ur.
Jag tror inte så värst mkt på det scenariot eftersom supportrarna nog helst vill se sitt lag ha chansen på guld varje år samtidigt som risken att åka ur är liten.
Mao: jag är lite ambivalent i frågan och kanske man borde pröva ett nytt upplägg där det är svårare att åka ur och även svårare att komma upp.
Sen är man ju också egoistisk i en sån här fråga och tänker främst på sitt eget, det ska jag inte sticka under stol med.
Kommentera