Brynäs IF

715751 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1122314

Sv: Luleå HF-Brynäs IF 31/1-09
GävleLasse: Plockar detta från Keb´s spalt;

"Fakta är: Brynäs har inga pengar= inga nya spelare.
Brynäs saknar (engagerad) publik=inga pengar=inga nya spelare.
Brynäs spelar bra hockey men i ett allsvenskt perspektiv då "inga pengar" ger detta resultat.
Acceptera att både sportchef, tränare och spelare gör sitt bästa. Tyvärr räcker det inte längre än till kvalserienivå år ut och år in...

Kanske lika bra att Brynäs åker ur eliten och blir ett habilt allsvenskt lag?"

Kalla fakta, vi må hamna i ingenmansland eller klara en 4:e kvalserie på 8 försök....

Men jag lovar dig att vi inte kommit någonvart om ett år....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF-Brynäs IF 31/1-09
JanT: Ja man skyller på ekonomin år ut och år in. Då måste man fråga sig hur man fördelar ekonomin.

- Har Brynäs råd med den storsatsning på juniorhockey hela vägen från pojklag till J20? Får man ut tillräckligt för varje satsad krona?

- Är Brynäs organisation på tok för stor sett till den omsättning man har och sett till det man presterar sportsligt? Man har alltså en lika stor organisation som topplagen i Sverige har men inte i närheten av deras ekonomiska kostym.

Slutligen. OM man har en dålig ekonomi så är det extra viktigt att varje värvning ger avkastning. Värvningen av Wanvig bevisar att man inte tänkt igenom saken ordentligt innan man värvade honom.

De sa sig behöva en tung pjäs framför motståndarkassen. Något som många håller med om. MEN, sett till hur Brynäs spelar i offensiv zon så behöver man inte någon framför mål. Inte primärt i alla fall. Brynäs behöver i första och andra hand en riktig playmaker och en sniper. När man har skottvilliga backar, en solklar förstecenter och ett flertal spelare som vågar gå på avslut. Först då är det aktuellt med någon som står framför kassen och skymmer/tar returer. Men mäktar man med 3-4 skott/period så måste man leta efter andra spelartyper istället för att skrapa rent på kistbotten och köpa sig en Wanvig.
Kommentera

Sv: Luleå HF-Brynäs IF 31/1-09
Tyvärr så var nog det sämsta som kunde hända att vi hamnade på en slutspelsplats inför uppehållet. Nu kommer samtliga intressenter, med undantag av några realistiska fans, att gå omkring och smälla med hängslerna och vara nöjd över hur bra man är.

För övrigt verkar den gode CZ ha tappat fokus på målet till förmån för den gruppdynamiska processen. Va i h-vete ska han med en homogen grupp som befinner sig i gemyt om den går mot en säker undergång och splittring i form av kvalspel med garanterad nedflyttning som följd.

VAKNA CZ -->
KRÄV LEVERANS AV HOCKEYRESULTAT OCH INTE BARA INSATSER I GRUPPPROCESSEN!!!
Kommentera