Brynäs IF

713903 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1122606

Sv: Luleå HF-Brynäs IF 31/1-09
Peja: "Hur i helvete kan man gå från hockeymålvakt till personalchef?"

Hur i helvete kunde Norberg gå från spelare till personalchef?

Om du försöker jämföra Nubben med Sundlöv så glömde du följande rader ur samma intervju:

"Det jag tror är viktigt är att det som stämmer i ena föreningen inte är säkert fungerar i en annan annan beroende på hur den ser ut, vilka som jobbar där, ekonomi, etc."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF-Brynäs IF 31/1-09
Huge: Brynäs hade uppenbarligen inte råd att ha en 30-mannatrupp. Alla inblandade gjorde bort sig. Alla inblandade slutade väl också - förutom Sundlöv.

Jag tycker att det finns stora skillnader vad gäller bakgrund hos Norberg och Sundlöv.

Norberg hade varit assisterande tränare i fyra år. Dessutom hade han flyttat runt en hel del som spelare och inte bara varit "fast" i en klubb. Jag tror att det är en fördel vad gäller kontakter och så vidare.

Vad gäller Loob kom han till en organisation, som jag har uppfattat saken, redan var ovanligt professionell när han tillträdde. Därmed borde hans jobb som "personalchef" ha varit enklare än t.ex Sundlövs.

Det säger sig självt att man inte kan låta en hockeymålvakt sadla om direkt från att stå och rädda puckar till att bli personalchef i en organisation som är i starkt behov av bra ledarskap.

Bland andra Stefan Persson sökte jobbet som sportchef i Brynäs. Vad utöver kompisskap hade Sundlöv som fördel gentemot honom?
Kommentera