Brynäs IF

713200 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1144548

Sv: Kvalserien för oss som tittar på.
arnio: Niemi åker med ryggen lite snett ut mot banan ändå fram till när han försöker sig på ett s.k reverse pass bakom sin egen rygg.
För att kunna utföra passningen måste han dra åt sig den högra armen vilket i sin tur gör att även den högra armbågen höjer sig, och det gör att hans rygg i sista stund vrider sig ännu mer. Resultatet av hela händelsekedjan gör att hans rygg blir ännu mer exponerad för en tackling än vad den tidigare varit.
Det är denna sista vridning som jag menar sker en bråkdel av en sekund innan tacklingen kommer.
Om du sen vill tolka det bokstavligt med stoppuret i hand så är det upp till dig.

Till sist: vad säger du om Niemis egen kommentar i Expressen?

Slutligen: motiveringen till avstängningen känns oerhört tunn och krystad.
Verkar som att man fallit för trycket från Leksand och dömt på konsekvensen istf på hur tacklingen sett ut.
Ska bli intressant och se om man i fortsättningen bedömer liknande tacklingar på samma sätt, där inget händer i skadeväg.
Isf får dom det djävligt jobbigt i nämnden eftersom liknande tacklingar som sagt utdelas minst 50 gånger per match.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvalserien för oss som tittar på.
Huge:

Visst är det konstigt att man kan ha så diametralt olika syn på en händelse. Jag är fullkomligt övertygad om att tacklingen passerat förbi utan att någon sagt flaska, om inte Antti blivit skadad. Det var helt enkelt en ren och skär olyckshändelse sprungen ur en situation som det går minst en handfull av på en normalmatch.

Ska domarna nu stävja sånt som eventuellt, kanske, skulle kunnat rendera i skada, så lär det bli "Stinsen från Colombia on ice" av alltihopa. Då ska de nämligen inte tillåta tacklingar överhuvudtaget. Hur kul blir hockeyn då?

Min reaktion över domen var som din. Jag blev riktigt upprörd. Det känns som de fallit för "publiktrycket" lång väg. Nämdens beslut är inget annat än tragisk.

I övrigt hoppas jag det går bra för Antti, och att han repar sig snart.
Kommentera