Brynäs IF

712984 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1144581

Sv: Kvalserien för oss som tittar på.
Huge:

Visst är det konstigt att man kan ha så diametralt olika syn på en händelse. Jag är fullkomligt övertygad om att tacklingen passerat förbi utan att någon sagt flaska, om inte Antti blivit skadad. Det var helt enkelt en ren och skär olyckshändelse sprungen ur en situation som det går minst en handfull av på en normalmatch.

Ska domarna nu stävja sånt som eventuellt, kanske, skulle kunnat rendera i skada, så lär det bli "Stinsen från Colombia on ice" av alltihopa. Då ska de nämligen inte tillåta tacklingar överhuvudtaget. Hur kul blir hockeyn då?

Min reaktion över domen var som din. Jag blev riktigt upprörd. Det känns som de fallit för "publiktrycket" lång väg. Nämdens beslut är inget annat än tragisk.

I övrigt hoppas jag det går bra för Antti, och att han repar sig snart.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvalserien för oss som tittar på.
Knogen: Tyvärr så har det blivit så att media gör en höna av en fjäder och lobbar diciplinnämnden till beslut byggda på resultatet av en situation, inte själva förseelsen.

Media har mer och mer fouserat på de som gör "fula saker" och de lag som misslyckas. Lite tråkigt att det har tagit den här vändningen men jag tror det beror på att det saknas duktiga journalister som kan hockey helt enkelt.

Är det inte rykten som är helt utan grund så är det en massa gnäll. Detta är anledningen till att jag aldrig köper kvällstidningarna för att läsa om hockey.
Kommentera

Sv: Kvalserien för oss som tittar på.
Knogen:
Tycker du summerar det hela jäkligt bra Knogen (Orsa föder förnuftiga människor)...
Förstår att folk blivit upprörda när de skakande bilderna vevats i teve-rutan, men det har tagit orimliga proprptioner... som många sagt så uppstår det såna där situationer i dussinet per match (fast då utan skada iofs), men på vissa låter det som Tjärnkvist tackling skall klassas i nivå med McSorleys yxhugg på Brashear.
Hade sagt samma sak om Dacke eller nån hade sänkts, vill inte ha bort tacklingar från hockey...då har ni en här som slutar gå!!
Kommentera

Sv: Kvalserien för oss som tittar på.
Det jag tycker är värst efter att avstägningen nu kommit är att Rönnmark som inte ens dömde en tvåa för något som TYDLIGEN var värt 2 matchers avstägning inte kommer bli bestraffad alls..

Visst kan en domare få göra misstag, men mtp disciplin-nämndens straff borde Rönnmarks misstag anses som väldigt grovt eller?
Kommentera