Brynäs IF

716136 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1187011

Sv: Kudroc
Gurra88: Mkt möjligt att Frölunda till sist fixar det hela liksom dom gjort dom senaste åren, trots att man även då haft exakt samma problem med sitt försvarsspel.
Men det ändrar inte på det faktum att dom absolut skulle behöva en eller några uttalat defensiva envägsbackar, som jag ser det.
Problemet med deras konstruktiva tvåvägsbackar är ju att dom ofta har en tendens att bli överkonstruktiva och alltför offensiva.
Iofs kanske inte så konstigt när man spelar i ett lag som Frölunda där pressen att spela offensivt med alla stjärnor i laget är ganska stor.
Dom skulle som sagt må bra av lite mer "back to basic" sas, där spelarna blir lite mer tydliga i sina roller på banan, framförallt vad gäller defensiven.

I slutändan är det ju ändå just tvåvägsbackarna du nämner som isf är problemet.
Om du har ett gäng tvåvägsbackar som bara funkar åt ett håll (offensivt) så har ju Frölunda i realiteten ändå ett defensivt problem att lösa iom att deras tvåvägsbackar har svårt att fixa den defensiva delen av sitt tvåvägsspel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kudroc
Huge: tvåvägsback betyder också att han kan ta det defensiva uppdraget i ett backpar, och det ju precis så det är.. Hedman spelar med Niskala, Mäntylaa tillsammans med Viklund och Lehtonen tillsammans med Bäckman. Bara för att man har offensiva kvaliter så betyder det ju inte att ens defensiva blir sämre som du verkar vilja få det att låta?
Och i dessa fall så har ju de tre jag pekade på, Hedman, Mäntylaa, Lehtonen givetvis ett mer defensivt ansvar, och får anses skapliga inom det området. Tycker faktiskt du är helt fel ute i att det saknas defensiva backar.
Kommentera

Sv: Kudroc
Huge: Som jag ser det så finns bara ett problem i Frölunda, det stavas Ulf Dahlén. Konstigt nog så klarar han sig alltid ifrån kritik och verkar aldrig bli ifrågasatt trots ytterst mediokra resultat.
Kommentera