Brynäs IF

716421 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1188496

Sv: Vem ska Nordquist peta??
rackham: Hade grundstrukturen varit väl fungerande så hade jag köpt ditt resonemang... Men nu är inte laget en väloljad maskin.

Och om nu vi köper ditt resonemang. Hur skall då Cz gör när Nordanblir tillgänglig?

Ska han peta Dixon helt bara för att inte röra om i laget? Minsta möjliga förändring? För det var väl en solklar förstacenter som Sundlöv har tiggt ihop till
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vem ska Nordquist peta??
GävleLasse:

Ok, då säger vi så här...

Maskinen Brynäs IF 2009/10 är inköpt av Mormor på inköpsavdelningen och är under intrimning.
Operatör CZE jobbar med maskinen för att få ut så mycket som möjligt av varje del. Han jobbade med sin provkörningsplan under de första veckorna och börjar nu hitta rätt inställningar för att nå målen som förman Hansa ligger på honom om. CZE skruvar och smörjer. Han lyssnar och så skruvar och smörjer han igen. Till sin hjälp har han förstesmörjare Lill-Sampan och förstelyssnare Jan-E.

CZE förstår att hans maskin inte riktigt kan mäta sig med maskinerna hos konkurrenterna vilket gör att han och hans förstesmörjare och förstelyssnare måste vara extra noga med att få alla kugghjul att snurra i samma takt.

Nu har inköpsavdelningen hittat en ny del till maskinen Brynäs IF 2009/10. En viktig del som gör att maskinen kan producera mer än tidigare.

CZE har nya förutsättningar och han sätter sig ner och kuckilurar med Lill-Sampan och Jan-E.
Hur nyttjar vi den nya delen (Nordan 2.0) på bästa sätt utan att behöva bygga om hela maskinen mitt i brinnande produktion?
CZE och hans maskinassistenter resonerar fram och tillbaka (likt Professor Baltazar funderar de fram och tillbaka innan de kommer på DET)...

- Vi sätter in Nordan 2.0 där han gör mest nytta för maskinen, säger CZE. Nordan 2.0 skall stå för utväxlingen i den ökade kapaciteten som Mormor på inköpsavdelningen har räknat ut.

- Bra, säger Lill-Sampan och Jan-E.

CZE tar fram stora skissblocket där han får plats med hela maskinen och börjar rita på hur de skall förbättra maskinen.

- Vilken tur att vi har ett planerat produktionsstopp på nästa två veckor inom kort, säger superanalystiske Jan-E. Då hinner vi ju trimma maskinen med Nordan 2.0 på plats.
- Det blir ju som en ny provkörningsperiod, precis som vi hade i augusti, säger Lill-Sampan som gillar provkörning.

- Det gäller att göra så små kuggförädnringar som möjligt, säger CZE. Få se nu... vilka kuggar fungerar bäst med Nordan 2.0? Kuggen Dacke, hmmm... kuggen Aero... hmmm... kuggen Kahna... kuggen Granis... kuggen Dixon... kuggen Rödin (många kuggar blir det).

- Nej, säger CZE (likt nästan alla intervjuade fotbollspelare), vi gör så här... Vi har en grundplan över vad vi skall producera. Vi kör vår maskin enligt grundplanen. Men vi kommer att kunna öka produktionstakten med Nordan 2.0. Vi behöver en liten snabb kugge och en större mer robust kugge närmast bredvid Nordan 2.0.

- Lysande, säger Lill-Sampan och Jan-E.

- Nu kör vi, säger CZE. Jag sköter skruvandet.

- Lill-Sampan, smörj utav helvete, säger CZE.

- Jan-E, lyssna efter kuggar som slits, säger CZE.

(tänk er ljudet av ett ånglok som börjar rulla igång...)


Är du med, Lars?

= )
Kommentera