Brynäs IF

715601 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1188563

Sv: Vem ska Nordquist peta??
rackham: Så du är färdig med ordbajsandet nu.

Man måste ju bygga om laget en hel del när Nordan kommer in. Visserligen så får man förhoppningsvis lite mer tid till att trimma in formationerna under KArjala Cup uppehållet. Men det ska inte behövas ett landslagsuppehåll för att klara av att byta formation. De flesta spelarna har varit i Brynäs väldigt länge och känner varann sedan förr. Så den tesen håller inte.

En vänsterforward har precis samma uppgifter rent taktiskt i såväl 2:a som 3:e formationen. En viss skillnad kan finnas mellan 1:a och 4:e men den är inte stor.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vem ska Nordquist peta??
GävleLasse:

Ok, säg så här:

1. en VISS skillnad om du värvar in spelare utifrån jämfört med att jobba med de spelare du har i laget när det gäller att byta formationer och hur mycket påverkan det blir på gruppen/rollsökande m.m.

2. det behövs inte ett uppehåll för att byta formationer, laget har dessutom spelare borta på landslaguppdrag då, men desto fler förändringar desto mer behov av tid för att jobba ihop sig. Då är ett uppehåll ingen nackdel.

3. taktiskt och uppdragsmässigt skiljer det på varje formation beroende på vilka som spelar ihop och vad deras femma förväntas prestera (läs körorder från CZE).
Att center alltid går hem till vänster i styrspelet innebär att det är en grunduppställning, sedan händer det saker som gör att spelet måste "tacklas" utefter situationen och hur den utvecklas.
Grundspelet är en sak, varje femmas förmåga att lösa uppgiften hänger på uppdraget de har och vilka de coachas mot...

4. det är stor skillnad på förväntningarna på första och fjärde, det är stor skillnad taktiskt normalt sett.
Tredje och fjärde skall jobba upp pucken i anfallszon så att första och andra får börja sina byten i anfallszon istället för i egen zon.
Men, återigen, spelet är inte något som är förutbestämt, det är ju där kreativiteten kommer in.

5. Till nåt helt annat: Våra svenska mästare fortsätter att lysa med sin frånvaro i poängproduktionen. Utbildar vi fel, eller matchar vi fel? Eller tar omställningen från broilerstadiet längre tid i Gävle jämfört med i andra klubbar?
Kommentera

Sv: Vem ska Nordquist peta??
GävleLasse: Vill du höra motivering också?
Kommentera