Brynäs IF

713668 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1198119

Sv: Uppehållssnack

Enaranger: "Det var väl något liknande som hände med Sulku, att det dröjde någon
månad innan de kunde ställa en korrekt diagnos."

Innan du fastställer att det handlat om en feldiagnos så borde du kanske först ta reda på VARFÖR det dröjde nån månad innan korrekt diagnos kunde fastställas?
Kan ju ha berott på komplicerade medicinska omständigheter där läkarna har flera olika symptom att bedöma och att det inte gått att göra en absolut säker diagnos förrän efter nån månad?
Att ex påbörja en behandling INNAN en någorlunda säker diagnos kunnat ställas hade även det varit felaktigt med felaktig läkning som följd.
Medicin är såvitt jag vet ingen exakt vetenskap och att som lekman tvärsäkert börja tala om feldiagnos futan att ha hela bilden klar för sig känns inte speciellt seriöst.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Uppehållssnack
Huge: Mr Motvalls, kan vi inte bara i detta fall nöja oss med att Sulku felbehandlats och att läkarna uppenbarligen missat Jonssons sargade sena i magnetröntgen?
Vi svenskar har en illusion om att den svenska läkarkåren håller en hög internationell kvalitet vilket tyvärr inte stämmer längre. Orsakerna till detta må vara som de är (besparingar t.ex.) men att inte svenskarna insett detta och gör som befolkningen i många andra länder gör, dvs söker en "second opinion" är rätt underligt.
Kommentera

Sv: Uppehållssnack
Huge: "Nu har en ny magnetröntgen visat att en sena till vadmuskeln är helt av och en operation är ett måste. Något som missades vid den första undersökningen.

– Jag vet inte riktigt vad som har gått snett och förmodligen är det den mänskliga faktorn som gjort att det här inte upptäcktes redan från början på sjukhuset."

Citat från Lars Jonsson i dagens GD, låter inte det lite som feldiagnos vid första tillfället?
Kommentera