Brynäs IF

714812 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1199002

Sv: Söderkisar spekulerar och raljerar...

GävleLasse: Tycker ändå att du drar lite för stora växlar på en enstaka match som både är en erkänt tuff uppgift för vilket lag som helst och även mht att det just varit ett uppehåll. Faktorer som känns väldigt relevanta, speciellt med tanke på att det överlag är mkt jämnt mellan lagen.
CZ har som jag ser det coachat på ett trots allt bra sätt. Lite lagom upptrappning av de offensiva intentionerna, vilket också visat sig i spelet, även om de flesta säkert hade hoppats på ett lite mer offensivt spel.
Kahnberg och Eero har helt klart lyft vårt offensiva spel om man jämför med hur det såg ut förra säsong och det är ju det man realistiskt sett måste jämföra med. Det handlar trots allt om endast 2 offensiva tillskott där den ene (Kahnberg) som det känns har underpresterat en aning.

"Kort och gott CZ måste vara den som styr coachningen/händelseförloppet i matcherna."

Jo, men problemet är att det inte alltid är så lätt när man är bortalag, som igår.
Då är det ju hemmalaget som styr bytena och bortalaget får därigenom en betydligt svårare situation att hantera vad gäller matchningen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Söderkisar spekulerar och raljerar...

Mormor fick nej av BomBom och tyvärr så verkar den här spelaren också gå vår näsa förbi...

Kommentera

Sv: Söderkisar spekulerar och raljerar...

Huge: Exempelvis: Om en tränare vill matcha en viss spelare mot Somervuori så måste Cz försöka se till att denne "missar" det bytet. Exempelvis genom att göra om i formationerna. Vidare så måste man även våga rucka lite på ordningen. Göra lite oväntade byten. Nu sitter man och vet om vilka som får nästa byte.

En annan sak som jag ställer mig frågande emot är att EFTER att man haft PP och har fått med sig ett spelövertag så slänger Cz alltid in tjedje eller fjärde formationen i bytet efter. I ett sånt läge kan man som tränare försöka att coacha sig till ett fortsatt tryck genom att göra ett avbrott i rotationsschemat.

Andraformationen spelar slutet av PP't och motståndarna bli fulltaliga. Brynäs har tryck i offensiv zon. Istället för att ta in en på pappret sämre tredje eller fjärdeformation så byter man in förstaformationen igen. Allt för att bibehålla trycket och det momentum som PP't gav.

Kommentera