Brynäs IF

714714 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1198993

Sv: Söderkisar spekulerar och raljerar...

Huge: Ett litet missförstånd från min sida. Du skrev :

"Den sortens spel är lättare att konservera sas under ett längre uppehåll än ett mer "komplicerat" spel som kräver en längre startsträcka för att funka normalt igen."

Det som gör mig lite konfunderad är att "problemet" har funnits hela säsongen och om man skall hårddra det så har det funnits sedan dag ett när CZ tog över rodret. Man kan alltså inte skylla på något uppehåll, tvärt om så borde man kunnat se skillnader efter att de fått träna ihop sig under detsamma.

Min tes bygger på att Cz inte har kunskapen att coacha Brynäs på rätt sätt. Defensivt har han lyckats väldigt bra men det har blivit på bekostnad av det offensiva spelet. Hade Brynäs befunnit sig i ett läge där man har 11 lag som är bättre och man får utgå från att man måste slå ifrån sig och ta de poäng man kan gneta ihop så hade jag köpt Cz's coachning. Men med de verktyg han besitter så borde han kunna föra spelet mot "brunkarlag" som Rögle. Men som du själv har beskrivit läget så blev Brynäs nercheckade och var det lag som inte tilläts vara "spelande". I en sån situation så måste man kunna ändra sitt grundupplägg. Våga röra om i formationerna.

Ditt resonemang om matchningen håller till viss del. Därför är det viktigt att man vågar röra om lite i laget exempelvis att byta ut Dixon om han förlorar samtliga tekningar mot Jacke. Köra Hansen, Nordan eller Granis i den formationen. Ser man att spelare är "kalla" och inte får ut nåt så måste man sträva efter att ge dem en ny miljö/motståndare. Att bara rulla på gör det på tok för enkelt för motståndartränarna att på förhand kunna rulla på och "ta bort" våra spelare.

Kort och gott CZ måste vara den som styr coachningen/händelseförloppet i matcherna.

Som lite kuriosa så skiljer det bara 4 mål i produktion hemma/borta (18-14)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Söderkisar spekulerar och raljerar...

GävleLasse: Tycker ändå att du drar lite för stora växlar på en enstaka match som både är en erkänt tuff uppgift för vilket lag som helst och även mht att det just varit ett uppehåll. Faktorer som känns väldigt relevanta, speciellt med tanke på att det överlag är mkt jämnt mellan lagen.
CZ har som jag ser det coachat på ett trots allt bra sätt. Lite lagom upptrappning av de offensiva intentionerna, vilket också visat sig i spelet, även om de flesta säkert hade hoppats på ett lite mer offensivt spel.
Kahnberg och Eero har helt klart lyft vårt offensiva spel om man jämför med hur det såg ut förra säsong och det är ju det man realistiskt sett måste jämföra med. Det handlar trots allt om endast 2 offensiva tillskott där den ene (Kahnberg) som det känns har underpresterat en aning.

"Kort och gott CZ måste vara den som styr coachningen/händelseförloppet i matcherna."

Jo, men problemet är att det inte alltid är så lätt när man är bortalag, som igår.
Då är det ju hemmalaget som styr bytena och bortalaget får därigenom en betydligt svårare situation att hantera vad gäller matchningen.

Kommentera