Brynäs IF

714186 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1199807

Sv: Brynäs IF-Timrå IK den 12/11

Jajjen: Jag har en betydligt mer pragmatisk syn på saken.
Vi spelar ungefär som förväntat som jag ser det och det är nog snarare så att många har haft alldeles för stora förväntningar på Kahnberg och Somervuori och att deras inträde automatiskt skulle innebära en markant offensivt betonad hockey.
Till viss del har förväntningarna infriats och offensiven ser de facto klart bättre ut jämfört med förra säsongen, även om målskyttet inte riktigt har infriats i samma grad. Men sammantaget tycker jag att man inte kan begära så mkt mer vad gäller offensiven i nuläget, särskilt med tanke på att vår viktigaste offensiva spelare är skadad, nämligen Jonsson. Han betyder enormt mkt för offensiven, både med mht till speluppbyggnaden bakifrån men också pga han offensiva kvaliteter i anfallszon.
Nu ser det iaf ut som att Nordan till stor del kan komma att kompensera Jonssons frånvaro så allt ser inte nattsvart ut, som tur är.
Sen tycker jag att du överdriver när du påstår att vi inte skulle försöka spela offensivt. Arto Blomsten uttryckte det mkt bra igår under matchen när kommentatorn påstod att Brynäs inte försöker spela offensivt.
Arto kontrade och hävdade att det inte riktigt stämmer och att Brynäs spelat riktigt bra offensiv hockey i flera matcher.
Visst, det är fortfarande ett defensivt grundupplägg med styrspel som är grunden i vårt spel men det är den ju även hos nästan alla andra lag, såvitt jag vet. Tycker mao att det där defensivsnacket känns lite onyanserat. Det är ju bara att titta på flera av våra matcher, där vi skapat mkt framåt och spelat riktigt bra offensiv hockey, men det visar samtidigt att varje match har sin egen karaktär och utvecklar sig lite olika beroende på vad som sker på isen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Timrå IK den 12/11
Huge: "Men sammantaget tycker jag att man inte kan begära så mkt mer vad gäller offensiven i nuläget..."

- Fy fan vilket svammel. Kan man inte begära mer? Jag begriper inte varför du finner en anledning att hävda något så underligt. Jag tror du ljuger. Du har gjort detta till en grej...

Att inte kunna matcha laget mera offensivt är fanimej horribelt. Czarnecki har mtrl. men ser hellre ett jämngrått lag där alla har någorlunda samma roll. Osexigt, ineffektivt (jodå!), ej publikdragande, ej sponsordragande, ej inspirerande för spelarna... Nog för att de underkastar sig kämparrollen bra men vem har ansvaret att PRODUCERA? - Ingen/alla. Då litar man lätt på att nån annan fixar festen.

Usch... "inte kan begära mer..." nä SKÄRPNING NU HUGE!
Kommentera