Brynäs IF

714194 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1199865

Sv: Brynäs IF-Timrå IK den 12/11
bradberry: Svammel får stå för dig.
Jag hävdar ändå att vårt spel i grunden är detsamma som förra säsongen när det gäller defensiven, tycker t.o.m att defensiven känns säkrare den här säsongen.
Skillnaden ligger som sagt i offensiven och där har vi tagit ett steg framåt genom värvningarna av Kahnberg och Eero. Dom har breddat våra offensiva alternativ jämfört med förra säsongen då det i stort sett bara handlade om Widing framåt. Widing var visserligen en utpräglad målskytt men i ärlighetens namn gjorde han betydligt mindre nytta i spelet över hela banan om man jämför med både Kahna och Eero.
Jag skrev att man inte kan begära så mkt mer i NULÄGET, dvs när ex Jonsson är borta och Nordan ännu inte kommit igång.
Dessutom har det visat sig att jämnheten i serien mellan lagen gör att det kanske är förståeligt att i det läget spela lite "säkrare" istf att kanske försöka spela lite mer offensivt än vad man har kapacitet för, även om man nu VILL göra det. Och det är nog därför CZ:s väljer att inte matcha laget mer offensivt, dvs det handlar inte om huruvida han KAN matcha laget på det sättet utan snarare om en medveten handling mht till det jämna läget både mellan lagen och i serien.
Säg så här: om Jonsson hade varit hel och Nordan varit uppe i varv hade jag haft lite högre krav på vår offensiv än vad jag har för dagen.
Dessutom är det som jag redan påpekat: i flera matcher, framförallt hemma där vi har större möjligheter att styra spelet dit vi själva vill, har vi faktiskt presterat riktigt bra offensiv hockey men det verkar många glömma bort i den allmänt negativa diskussionen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Timrå IK den 12/11

Huge:Jag håller med dig till en viss del i ditt resoenmang. Men det finns inget som säger att man inte kan försöka toppa upp laget mer offensivt när det gäller spel i PP.

Även igår så rullade man runt på formationerna. Enda skillnaden är att man körde en pointman istället för en back. Detta gör absoluit ingen skillnad. Vi har ingen forward med ett grymt skott typ Brendl så det är ganska effektlöst. Man kanske skulle tycka att rörligheten skulle få en push framåt men med tanke på att Brynäs backar är ganska rörliga så blir skillnaden för liten ändå.

Nej om man nu formerat laget "mer defensivt" som du säger. Varför kör man då med dessa "defensiva linor" även i PP?

För mig är det solklart.

Kahnberg Nordan Somervuori i PP1
Dackell Dixon Lauritzen i PP2

Kommentera