Brynäs IF

713507 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1204994

Sv: A propósito de nada

Huge:Ja Amerikansk fotboll kallas ju Det gröna fältets schack där taktik är väsentlig.

För att dra en parallell till ishockeyn så kan jag med mina erfarenheter säga att man vinner mycket på två saker.

1. Att få motståndarna att göra förändringar rent taktiskt inför och kanske till och med under match. Får man till det så är mycket vunnet. Med andra ord. att man skall spela "sitt" spel.

2. Att själv kunna påverka en matchbild genom matchningar av de heta spelarna. Detta innebär även att man matchar vissa spelare mot nyckelspelare i motståndarlaget. Det behöver inte bara betyda att man matchar exempelvis Dackell mot Bicek i dagens match utan det kan lika gärna betyda att man matchar Granis mot en spelare som har blivit förbannad på honom efter en situation. Då skall man se till att dessa två herrar möts ofta. Så länge "din" spelare kan behålla kylan så luktar det utvisningar med sig.

Felet som Cz gjort är att han använt sig av för mycket rullande av formationerna i PP. Jag kan till viss del förstå hans tänk med balansen i kedjorna och därför särat på Kahnberg och Somervuori. Men jag kan inte begripa varför man nöter på med Dackell och Hansen i PP ser man på produktionen så skall de inte spela PP så enkelt är det. Där tycker jag att man skal toppa upp med sina bästa offensiva vapen.

Kommentera