Brynäs IF

713720 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1226632

Sv: Frölunda - BIF

Huge: Jag förstår precis vad du menar. Det jag ställer mig emot är att alla oklarheter och ojämna bedömningar. Ett slagsmål är ett slagsmål och detta skall ges en påföljd av x antal matchers avstängning. Man skall inte fria vissa och bestraffa vissa mer. Kontinutet är nyckelordet. Precis som jag exempelifierade med hakningsutvinsningar.

Slagsmål ingår i ishockey, det är något som alltid funnits och kommer alltid att finnas. Det enda som händer när stjärnor stängs av under flera matcher är att publiken tycker att det är löjligt och slutar kolla.

Kollar man på vissa slashingar rakt över hanleder och underarmar som endast ger två minuters utvisning och ställer dem mot en fight där båda dansar så att säga. Man borde ju tycka att påhopp med tillhygge skulle vara värre.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Frölunda - BIF
GävleLasse: Jag menar att tacklingar är en tillåten del i spelet, men det är inte slagsmål. Sen kan man iofs alltid diskutera var gränsen går mellan lite handgemäng som är tillåtet och ett slagsmål som inte är tillåtet. Svår gräns att dra ibland.
En av mina poänger är att ett slagsmål ändå måste betraktas olika, beroende hur det ser ut och framförallt när det gäller vilken påföljd det ska få.
Du kan inte på fullt allvar mena att alla slagsmål ska jämställas?
Det innebär isf att en rejäl fight med blod och blåtiror som följd ska bestraffas likadant som ett kortare handgemäng där inte mkt händer men där fighten ändå bedöms som just ett slagsmål i lagens mening, sas.
Det innebär också att spelarna blir rädda för att ta bli avstängda ifall ett lätt handgemäng inom lagens ramar ligger på gränsen till att klassas som ett slagsmål.
Nä, då tycker jag ändå att det är bättre med en nämnd eller annan instans som tittar på varje enskilt fall för sig, även om det ibland blir gränsfall där åsikterna går isär om huruvida man gjort en korrekt bedömning eller inte.
Egentligen inte konstigare än att vi sitter och tjatar om hur domarna bedömer andra saker som hakning, tripping osv.

Sen håller jag självfallet med om att straffskalorna är skeva rent känslomässig när vi jämför ex en ful slashing med en lätt fight.
Men det är som sagt en annan debatt. För trots allt så blir ju även spelare avstängda som gjort sig skyldiga till fula slashingar där det uppstått skada på offret.
Kommentera

Sv: Frölunda - BIF
GävleLasse: Disiplinnämden är ett skämt!

Kul för Järnkrok som får chansen igen i alla fall.
Kommentera