Brynäs IF

713372 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1227377

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK den 14/1
Huge: Planen inför säsongen var ju att ta ett steg framåt i det offensiva spelet enligt en säker källa (Cz själv 20/8 -09 ifall någon undrar) men alla skadorna har naturligtvis stört planeringen en del.
Trots det tycker jag man kan ifrågasätta om det är vettigt att på hemmaplan, mot ett lag som odiskutabelt är sämre, ställa upp med ett defensivt styrspel som grundidé vilket ingen som såg matchen kan säga annat än att det var vad Brynäs gjorde.
Visst var det tre sköna poäng, men hade dem inte varit ännu lite skönare med åtminstone en ansats till offensivlusta?

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK den 14/1
tompap71: Ibland måste man välja sina strider, dvs när man ska spela gladhockey och när det är poängen som är viktigast. Offensivlustan fanns nog där men den ska ju samtidigt kombineras med kyla så att det inte blir nån tokoffensiv och risk för pannkaka av allting.
Tycker att man gör rätt mot ett lag som SSK. Det är isf betydligt lättare att försöka spela mer offensivt mot ett lag som Frölunda, där man kan utnyttja motståndarens fart för att få fart på sitt eget spel.
Betydligt svårare att dra hela lasset själv sas, vilket man tvingas göra mot lag som SSK.
Sen tycker jag att det i grunden är ett lite felaktigt påstående att vi skulle spela tråkig och defensiv hockey överlag, så redan där faller lite av argumenten hos kritikerna, enligt min mening.
Och som du är inne på: en sån här spelsystemomläggning kan ta flera säsonger att genomföra. CZ är inne på sin andra säsong, och förhoppningsvis blir det en tredje.
Vad som händer därefter får framtiden utvisa.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK den 14/1
tompap71: Förhoppningsvis vågar de spela lite mer offensivt nu när de får tillbaka lite spelare och glappet neråt är hyffsat stort. Var på ett "Infär match prat" med Tommy Jonsson i början på december och då sa han att de försöker ha ett offensivare spel nu, dock kan ju som sagt var alla skador stört en hel del i den planen.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK den 14/1
tompap71: "Trots det tycker jag man kan ifrågasätta om det är vettigt att på hemmaplan, mot ett lag som odiskutabelt är sämre, ställa upp med ett defensivt styrspel som grundidé vilket ingen som såg matchen kan säga annat än att det var vad Brynäs gjorde."

Jodå. Huge kan.. vi gjode 4 mål. klart vi var offensiva;)
Kommentera