Brynäs IF

713963 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1260939

Sv: Slutspel 2010
GävleLasse:

Men om nu omkostnaderna för arenan är så omfattade så vore ju en försäljning ett sätt att bli av med dessa omkostnader. Eller kan det vara så att kommunen ger så pass saftig hyra att Brynäs inte har något att vinna på en sådan rockad?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slutspel 2010

Qvarre: Jag tror inte det handlar om hyra utan om omkostnader för driften samt amorteringar på lånet som spökar.

Man har helt enkelt gjort en väldigt dålig affär baserat på en väldigt dåligt underbyggd marknadsundersökning vad gäller kostnaderna.

Man har byggt sig en "evenemangsarena" som man lyckas hyra ut ett par ggr per år. Istället skulle man ha satsat på en ren hopckeyarena med rundade hörn som följer sargen. Man kunde även ha byggt  så att man kunde komma närmare isen/plexit i en form av rinksideplatser.

Men nu är det som det är och man dras med stora kostnader. Ironiskt nog så drar man in på den enda resurs man har som har potensial att dra in folk till hockeymatcherna. Jag får inte det att gå ihop.

Huge har efterlyst att jag ska ge förslag på vilka neddragningar man skall göra inom organisationen för att minska kostnaderna. En variant kan vara att kicka samtliga säljare som häckar på sina kontor med månadslön och istället anställa nya hungriga på provision istället.

Men vad vet jag.. Jag har ju aldrig besökt kansliet. Huge är ju med vid samtliga förhandlingar och har järnkol på allt som Brynäs företar sig

Kommentera