Brynäs IF

713781 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1276097

Sv: Kedjona klara?
Huge: Jag har inte kunskaper att leda ett land, men jag tycker Stalin, Hitler och Kim JungIl gjort fel! Jag har inte kunskap att köra buss heller, men tycker att han som körde mig till Kiruna när jag skulle till Ropsten gjorde fel!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kedjona klara?

sylf: "Jag har inte kunskaper att leda ett land, men jag tycker Stalin, Hitler och Kim JungIl gjort fel! Jag har inte kunskap att köra buss heller, men tycker att han som körde mig till Kiruna när jag skulle till Ropsten gjorde fel!"

Haha, snacka om att hamna mil från ämnet.
Även om du tycker att busschaffisen gjorde fel som körde dig till fel destination så är det ju ändå han och ingen annan som innan färd sitter på de bästa kunskaperna för att ge sig själv de bästa förutsättningarna att komma till rätt destination, eller hur?

Vi talar alltså inte om konsekvenserna av Hitlers, Stalins eller busschaffisens agerande, eftersom det inte hör till sakfrågan öht.
Konsekvenserna kommer in i bilden enbart när man ska göra en utvärdering kring VARFÖR det blev fel och inget annat.
Och sen drar man ev lärdomar av det och försöker undvika misstagen till nästa gång.

Det ändrar ju ändå inte på faktum att folket under Hitler och Stalin verkligen trodde att deras ledare var bäst lämpade att sköta jobbet, vilket dom förmodligen inte hade nån anledning att betvivla, innan sanningen gick upp för dom.

Sak samma med CZ: finns ingen anledning att betvivla att han är bättre lämpad för jobbet än vad du, jag, Gurra eller nån annan läktarcoach skulle vara.
Ändå hävdar vissa härinne att dom minsann inte har några kunskaper i ämnet men ändå vet hur CZ borde sköta sitt jobb.

Är det inte underbart, så säg....

Kommentera