Brynäs IF

715244 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1306341

Sv: Brendl sista-minuten-köp?
Huge: Mikael Johansson hade stjärnstatus i Bofors då... Betänk att det inte är ett ES-lag. Månsson hade faktiskt ingen stjärnstatus alls när han kom till Bofors, han kom efter några halvhyfsade säsonger i Rögle. Som en allsvensk hockeyarbetare. Och Angell var en frän back från norska ligan som hade fått goda vitsord i Arboga, så han var inte heller nån stjärna... Johansson var däremot en ung kille som Färjestad hypade något enormt, och som ju hade grym potential, som dock Czarnecki inte lyckades få ut. Han klarade inte av att hantera en sådan karaktär.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brendl sista-minuten-köp?

Peja: " Johansson var däremot en ung kille som Färjestad hypade något enormt, och som ju hade grym potential, som dock Czarnecki inte lyckades få ut. Han klarade inte av att hantera en sådan karaktär."

Ren spekulation.
Kan lika gärna ha berott på att CZ självfallet såg Johanssons talang men bedömde det som att denne ännu inte var riktigt mogen för att i första hand kanske ta en ordinarie plats i laget.
En tränare måste ju även se till lagets bästa i varje läge och inte bara stirra sig blind på att försöka utveckla en talang till varje pris, genom att ex ge honom mkt speltid trots att det kanske inte varit motiverat.

Kommentera

Sv: Brendl sista-minuten-köp?
Peja: Johansson var säkert en mkt lovande spelare som Färjestad snabbt knöt till sig, men att han skulle haft nån stjärnstatus i laget är ju bara löjligt att hävda.
Varför var isf spelare som Angell och Månsson heta villebråd för ES-lagen, när dom visat framfötterna?
I det läget vill jag nog hävda att dessa två spelare var mer "stjärnor" än vad Johansson var, om man nu kan tala om stjärnor i ordets rätta bemärkelse.
Och att CZ inte skulle klarat av att hantera en karaktär som Johansson är du också bara ren spekulation.
Hur vet du det?
Att lovande spelare flyttar till en storklubb i ES där utvecklingsmöjligheterna kanske är bättre, behöver ju inte betyda att tidigare tränare skulle haft svårt att hantera dom.
Med din otroligt korkade logik som grund så skulle jag isf kunna hävda att ex Bäckis drog til NHL därför att Boork inte klarade av att hantera hans karaktär.
När det i själva verket var Boork som gav Bäckis chansen och såg hans potential.
Lika gärna som CZ kan ha sett potential i Johansson i Bofors, men inte hunnit utveckla den innan FBK lockade över honom.
Eller så fick Johansson inte chansen i Bofors av orsaker som kan ha varit fullt naturliga i det läget, ex att han misskött sig på nåt sätt eller för tillfället kanske inte platsat i laget.
Kommentera