Brynäs IF

713795 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1318159

Sv: Brynäs IF-Linköping HC 7/12 -19.00 Läkerol Arena

Huss: "Nja, men han måste för i h:e styra upp laget i slutet av matcherna. Nu har vi förlorat alltför många poäng på att inte kunna spela av matcherna."

Utan att han nån järnkoll på händelseförloppen i de matcher där vi tappat poäng i slutskedet , så ser jag inte hur en coach ska kunna coacha/styra sig till att ex en styrning inte går i mål eller att ett individuellt spelarmisstag råkar resultera i ett baklängesmål.
Spelarna vet nog fan hur dom ska uppträda men ibland funkar motståndarens taktik bättre, antingen pga skicklighet eller tur/tillfälligheter. Därmed inte sagt att det handlat om tillfälligheter varje gång det hänt, men det känns iaf som det mesta handlat om tillfälligheter/individuella misstag och inte nån felaktig taktik direkt.

Gurras gnäll på coachningen i det här läget är faktiskt lite tragikomisk.
Känns lite som att det handlar om nån sorts "Tio små negerpojkar"-syndrom: efter att ha gnällt på CZ:s coachning i alla spelformer och det nu visar sig att allt börjar komma på plats så blir läget så desperat att han måste försöka hitta NÅT som det iaf går att gnälla på.
Och vad hittar han?
Jo: coachningen i slutet av matcherna.
Undrar vad han ska gnälla på när puckarna börjar studsa lite rätt i slutet av matcherna och det inte finns så mkt mer att gnälla på vad gäller coachningen?    :-)

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Linköping HC 7/12 -19.00 Läkerol Arena
Huge: Det är ingen slump att vi tappar allt för många ledningar.. Och vem bär största ansvaret för det? Precis, Czarnecki...
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Linköping HC 7/12 -19.00 Läkerol Arena
Huge: Bra skrivet om tillfällighet/skicklighet. Det är också så att laget som ligger under i tredje perioden eller alldeles i slutet har inget att förlora och sätter in en ursinnig forcering ju närmare matchslutet man kommer. Ibland lyckas det och ibland inte. Även Brynäs har lyckats med komma i kapp och vinna under pågående säsong vid såna lägen. Vi har också förlorat några gånger.
Det är klart i alla fall att vi inte är bra i tredje perioden om man tittar på stats.
Detta bör analyseras noggrannt av lagledningen tillsammans med spelarna.
De kommer säkert att hitta lämpliga åtgärder för att komma ur dilemmat.

Ett bra exempelt från golf. Ben Hogan pratade med sin fru om att han inte sänkte många puttar från 5 - 6 meter men att han var bra på puttar från 2 - 3 m. Hur skulle han lösa problemet?
Frugans lösning för problemet var att Hogan skulle spela in bollarna på inspelen till en avstånd på 2 - 3 meter. Hogan tycket det var ett bra förslag och började träna på inspelen istället för puttning. Vi vet alla hur det gick sedan.

Det kanske finns något lika enkelt och genialt förslag för BIF för tredje perioder.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Linköping HC 7/12 -19.00 Läkerol Arena
Huge: Ingen är perfekt, alltid finns det någonting vi kan klaga på. Helt normalt Huge.
Men är det verkligen en tillfällighet att Brynäs är sämst i tredjeperioden av alla lag i serien?
Kommentera