Brynäs IF

714194 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1410812

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11

Längsta avstängningen någonsin där förseelsen inte är mot en domare är Christian Sjögrens armbågstackling mot Thomas Berglund 2003 och den gav 9 matchers avstängning.

Lite annat för att sätta Bertilssons tackling i perspektiv:

Andreas Pihl - Slashing i ansiktet på Mikael Johansson (8 Matcher)

Kalle Lilja - Körde klubbskaftet i magen på domaren (8 matcher)

Robert Svehla - Pucklade på Anders Huss (8 matcher)

Peter Åslin - Körde över domaren (9 matcher)

 

Folk skriker 10 matcher (längsta straffet någonsin för en förseelse som inte är mot en domare) för den tacklingen. En tackling som vi ser rätt ofta, i ärlighetens namn.

Skärpning för h-vete!

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11
MarcusElving: Domarchefen:

"Den är inte alls bra. Den tar väldigt illa och det är väldigt olyckligt. Domarna är rörande överens om att det är matchstraff"

Om den tar illa och olyckligt, men är en korrekt tackling mot en kille som böjer sig ner, inte tittar upp, varför ens en 2:a? Kan möjligen köpa snacket om onödig (även om jag är övertygad om att Bertil ville hindra kontringen) men alla spelare gör onödiga saker hela tiden. hälften av alla tacklingar är säkert onödiga i den bemärkelsen. Jag förstår inte hypen som "experterna" sitter och vräker ur sig!
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11
luleå spelaren åker bakåt för att sedan vända sig om och försöker ta emot en väldigt dålig passning, han hade inte en anning att bertilsson kommer i fullfart. 1 han är i total obalans när bertilsson sätter in tacklingen. Det är brist på respekt och det kvittar om det är en armbåge eller inte ett axelskydd är fan lika hårt och tar det i huvudet är det gonatt. Visst ska luleå spelaren ha uppsikt över vart bertilsson är men Respekten måste även Bertilsson visa helst då en person lutar sig framåt och att han ser det men ändå fullföljer tacklingen ca 1 till 0.5 meter från sargen. Om spelarna inte visar respekt mot varandra så kommer det att sluta med ett dödsfall förr eller senare.Det är för mkt hjärnskakningar i hockeyn idag tillslut kommer vi bara ha en massa ledin och jämtin på isen för resten har lagt av med ett antal hjärnskakningar i bagaget.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11
MarcusElving: Är du säker på det där? Nio matcher fick ju även Magnus Wernblom 1998 för åverkan på sin egen klubba och plexiglaset!
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11
MarcusElving:Max två matcher ska han ha.
Kommentera