Brynäs IF

713773 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1410958

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11

Zzz: " Du måste ju inse att det är ett absurt faktum att Bertilsson hade gått fri om Berglund hade ställt sig upp och tacklingen hade träffat lite anorlunda."

Visst är det så.
Men det tycker jag inte hör till saken egentligen.
Den springande punkten är ju att Bertilsson hela tiden borde ha varit medveten om konsekvenserna av sin tackling, oavsett om den sen blir vårdslös eller inte.
Och det är väl här som ansvariga efterlyser lite mer bollkänsla hos den som tacklar, som jag ser det.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11
Huge: Det hör i högsta grad hit. I princip samtliga open ice hits är ju när en spelare är mindre förberedd. Kronvall som är en av NHL:s kanske bästa tacklare plockar ofta spelare som inte är med i matchen. Då är alltså frågan ska en tackling där mottagaren inte är beredd alltid rensdera i matchstraff och avstängning eller är det bara om spelaren ligger kvar och måste bäras ut?

Att snacka om blind side som Boork är ju direkt felaktigt. Blind side är ska översättas döda vinkeln och det är det aldrig om det är en träff rakt framifrån. Det är som att titta ner på växelspaken när du växlar i bilen och köra på en cyklist rakt framifrån och säga att han dök upp från döda vinkeln.

Rehnberg och Boork hade hyllat tacklingen om Berglund rest sig upp sagt heads upp åt Berglund, nu blir det skada och då ska Bertilsson hängas. Det om något är onyanserat.
Kommentera