Brynäs IF

714004 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1488619

Sv: Brynäs IF vs Färjestad BK - Semifinalserie.

Slajsarn: "Visst kan du störa ett lag och vinna ensataka matcher men ska du vinna hela matcherier så måste du ha ett eget spel och få motståndaren att tvingas anpassa sig efter dig."

Visst är det så, men det förutsätter ju samtidigt att det egna spelet funkar till 100% eller iaf nästintill, vilket det aldrig gjorde för FBK. Och därför menar jag att man kanske borde ha testat med en lite defensivare taktik, om det sen funkat är en annan fråga.
Det som trots allt till största delen fällde dom var kanske ineffektiviteten när chanserna väl skapades. Dom såg stressade ut i avgörande lägen, märktes speciellt i den sista matchen som paradoxalt nog ändå var deras bästa.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF vs Färjestad BK - Semifinalserie.

Huge:Visserligen. Men jag är övertygad om att det gått bättre för dem om det kört "sin grej" iställt för att hitta på tuffa namn på sina spelare och köra sin destruktiva skrämselhockey a la Team Canada anno 1972.

Som du säger så var ju deras sista match den bästa och det var när de slutade med sina matchingar och "slösade" bort sin tyngsta kedja på tt stoppa våra "young guns".

Brynäsarna hade grymma problem med Bastiansen och co i sista matchen.

Att man sedan lade ner otroligt mycket energi på domarna gjorde ju inte uppförsbacken mindre brant om man säger. Skriverierna om att matchserien "avgjordes" på en offside är ju bara löjliga, matchserien avgjordes mycket tidigare, att vända ett 1-3 underläge bara för att man får med sig en offside lär aldrig hända.

Förlusten kanske redan grundlades när man valde taktiken och frångick "Färjestadshockeyn", som skördat så många triumfer mot Brynäs under många år.

Kommentera