Brynäs IF

715124 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1507287

Sv: A propósito de nada
Peja: Bra argumenterat av Engwall den här gången.

När det gäller den sportsliga grunden som du talar om så tycker jag tvärtom att Rahm kan vara en smart värvning.
Ok, man fick lösa honom från kontraktet med Örebro men det känns lite som kaffepengar i sammanhanget. En mer etablerad målvakt hade ju å andra sidan blivit dyrare i drift då jag utgår ifrån att Rahms månadslön inte är speciellt hög. Kan mkt väl tänka mig att han antingen frivilligt eller efter lite övertalning/"utpressning" från Brynäs sida, valt att sänka sin lön eftersom Brynäs nu gett honom den här fina chansen trots risk för att klubben kommer att kritiseras.
Och då kanske kostnaderna för resp val går mer eller mindre jämnt ut i slutändan. Vi får dessutom en förmodat högmotiverad och erkänt psykiskt stark målvakt, iaf enligt flera initierade bedömare (tidigare/nuvarande målvaktstränare).
Och enligt din länk till VF så verkar han ha hållit igång fysiken på ett mkt bra sätt, det är väl bara matchovanan som kommer att märkas inledningsvis.
Grunderna vad gäller ex rörelsemönster osv sitter ju, som Alisandali reda påpekat, i ryggmärgen sas. Har man en gång lärt in dom så sitter dom där, ungefär som när man lär sig att cykla.
Eller lära sig morsealfabetet. Som gammal radiotelegrafist sitter morsetecknen kvar i min ryggmärg, det är bara när det går lite fort som jag inte hinner med när nån sänder/morserar.
Samma för Rahm: det kommer att gå lite fort i början men han lär rätt snart komma in i matchtempot igen.
Jag säger som Alisandali: skulle inte förvåna mig ifall Honken kommer att få öppna båsdörren efter ett tag....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada

Huge: 600.000:-... Det tycker Huge är kaffepengar för en dopingavstängd målvakt som inte varit på is på två år och innan det hade en räddningsprocent på 90%!

Jag hoppas ju såklart när det nu blev som det blev att Brynäs har en genomtänkt plan hur man ska bemöta kritik på den här värvningen från sponsorer och medlemmar (om dom nu bryr sig om medlemmarna, man kan ju undra med en sån här värvning). Ska man nu kasta ut i runda slängar 600k så måste det ha funnits alternativ som, för större delen av oss fans, skulle känts bättre såhär på förhand...

Mikko Koskinen - KalPa, skulle nog troligen konkurrera ut Honken liksom Svedberg gjorde... Timråbekante Aleksis Ahlqvist eller varför inte Johan Backlund hade kunnat varit back-up till Honken. Det ryktades om Mattsson... Vad var det som gjorde att ALLA andra alternativ (som borde funnits) var sämre än Rahm?! Hur värderar man ett varumärke? Värdegrund? Förebild?

Jaja... Jag fördömer inte Rahm som målvakt. Hade han spelat ifjol i nåt lag, inte haft den historian han har så hade jag mycket väl kunnat säga YES när Sundlöv värvade han. Men jag kan för mitt liv inte tycka det är OK att ett lag som "Ska leda Svensk hockey" och är regerande svenska mästare gör en sån här värvning!

Men nu är det som det är och vi får väl hoppas på att Firma Sundlöv/Huge har hittat ett guldkorn... Huge, du som vet allt... Kommer Kukkonen å eller får vi drömma bara?

Kommentera