Brynäs IF

715081 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1507420

Sv: A propósito de nada

Huge: 600.000:-... Det tycker Huge är kaffepengar för en dopingavstängd målvakt som inte varit på is på två år och innan det hade en räddningsprocent på 90%!

Jag hoppas ju såklart när det nu blev som det blev att Brynäs har en genomtänkt plan hur man ska bemöta kritik på den här värvningen från sponsorer och medlemmar (om dom nu bryr sig om medlemmarna, man kan ju undra med en sån här värvning). Ska man nu kasta ut i runda slängar 600k så måste det ha funnits alternativ som, för större delen av oss fans, skulle känts bättre såhär på förhand...

Mikko Koskinen - KalPa, skulle nog troligen konkurrera ut Honken liksom Svedberg gjorde... Timråbekante Aleksis Ahlqvist eller varför inte Johan Backlund hade kunnat varit back-up till Honken. Det ryktades om Mattsson... Vad var det som gjorde att ALLA andra alternativ (som borde funnits) var sämre än Rahm?! Hur värderar man ett varumärke? Värdegrund? Förebild?

Jaja... Jag fördömer inte Rahm som målvakt. Hade han spelat ifjol i nåt lag, inte haft den historian han har så hade jag mycket väl kunnat säga YES när Sundlöv värvade han. Men jag kan för mitt liv inte tycka det är OK att ett lag som "Ska leda Svensk hockey" och är regerande svenska mästare gör en sån här värvning!

Men nu är det som det är och vi får väl hoppas på att Firma Sundlöv/Huge har hittat ett guldkorn... Huge, du som vet allt... Kommer Kukkonen å eller får vi drömma bara?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada

Anders Blank: " 600.000:-... Det tycker Huge är kaffepengar för en dopingavstängd målvakt som inte varit på is på två år och innan det hade en räddningsprocent på 90%!"

Vad hade en redan etablerad målvakt kostat per månad jämfört med Rahm, tror du?
Knappast mindre. En kvalificerad gissning är att Rahm "tvingats" gå med på en klart lägre månadslön jämfört med vad ett redan etablerat och "säkert" målvaktsnamn hade krävt. Då äts dom 600.000 snabbt upp och Rahm kan paradoxalt nog bli billigare ekonomiskt i slutändan.
Vanlig simpel matematik som man inte behöver "kunna allt" för att räkna ut.

"Ska man nu kasta ut i runda slängar 600k så måste det ha funnits alternativ som, för större delen av oss fans, skulle känts bättre såhär på förhand..."

Ahaaaa...
Så Sundlöv bör alltså värva utifrån vad som på förhand känns bäst för oinsatta/okunniga/oerfarna fans?
Du vet, dom där som tror sig veta allt utan att ha nån insyn, större kunskap eller erfarenhet av att jobba som Sportchef....
Eller hur tänkte du nu?

"Mikko Koskinen - KalPa, skulle nog troligen konkurrera ut Honken liksom Svedberg gjorde"

Och du som vet allt, vet förstås att Koskinen var med i bilden, ville hit, krävde en lön som vi kunde godta men Sundlöv nobbade medvetet för att hellre ta hit en exdopad och osäker Rahm?
Vet du vad JAG tror, som inte är insatt eller vet allt?
Jo, att Sundlöv värvar utifrån de alternativ som föreligger, vilka namn som är realistiskt tänkbara, vilka som vill hit, vilka som passar in i laget, vilka som inte har orimliga krav osv osv.
Helt enkelt: vilka som är lämpliga sett till helthetsbilden.
Vad tror du? Låter det konstigt?
Kan det vara så enkelt att Sundlöv/Alcén hade valt nåt annat, om man tyckt att det funnits nåt bättre?

Kommentera