Brynäs IF

713918 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1514961

Sv: Leksand - Brynäs
 Huge: För inte så länge sedan försvarade du ett språkligt fel skrivet av någon av dina gullegrisar. Då kunde det vara dialektalt och både det ena och det andra. Jag är övertygad om att du inte har så bra koll på alla "TALESSÄTT" (inte ordspråk som du kallar det) så tycker jag att du gott kan lägga ner ditt besserwissersnack.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Leksand - Brynäs

Slajsarn: " För inte så länge sedan försvarade du ett språkligt fel skrivet av någon av dina gullegrisar. Då kunde det vara dialektalt och både det ena och det andra. Jag är övertygad om att du inte har så bra koll på alla "TALESSÄTT" (inte ordspråk som du kallar det) så tycker jag att du gott kan lägga ner ditt besserwissersnack."

Du valde att avsiktligt misstolka vad Jajjen ville ha sagt.
Hade en av DINA gullegrisar formulerat sig likadant som Jajjen gjorde, då hade du inte sagt flaska.
Svårare är det inte. Snacka om att du skjutit dig rejält i foten.

Och nej: jag har inte koll på alla ordspråk, talesätt, idiomatiska uttryck m.m..
Jag vet iaf så pass mkt att foppa i det här fallet blandade ihop två olika ordspråk, nåt som är mkt vanligt. Tyvärr.

Jag citerar: "Ordspråken definieras av att de är en språklig en­het, som du använder i oförändrad form.[2] De kan inte böjas, möbleras om eller ut­smyckas. Du använder dem som de är helt en­kelt."

Mao: jag ville visa att man bör ha rätt bra koll på ett ordspråk och hur det lyder, om man nu ska använda det i en mening.
I vårt fall lyckades foppa78 blanda ihop två olika ordspråk eller talesätt, vilket ofta ger en komisk effekt och får användaren ifråga att framstå som obildad när denne i all välmening säkert försökt att ge sken av att vara språkligt bildad sas.

Slutligen: det stavas "TALESÄTT" med ett "s" och inte två.

Man är väl inte besserwisser för inte...   ;-)

Kommentera