Brynäs IF

713266 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1519373

Sv: Lockout 2012
Anders Blank: Men att komma överens om att ha ett begränsat antal lockoutare är ju också en "tyst överenskommelse", så jag kan inte se att det är nån principiell skillnad mellan det och att komma överens om att inte teckna några korttidskontrakt.
Om HL hållit ihop så hade ju KKV aldrig behövt ingripa och alla hade varit glada och nöjda.
Såvitt jag har förstått saken så är det inte förbjudet att rekommendera resp klubb i HL att inte teckna korttidskontrakt, det förbjudna inträffar väl först när ledningen hotar med sanktioner om nån bryter den tysta överenskommelsen.
Nu kommer hela soppan förmodligen att lösa sig  ändå, iom att ett par lag inte kunnat hålla fingrarna från syltburken och övriga lag tvingas agera därefter, trots att man egentligen inte vill.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012

Huge: Jo, men det är ju bevisligen betydligt lättare att förhålla sig till ett bestämt antal lockoutare eller spelare i en viss kategori över huvudtaget. Se bara på regeln om antal icke-EU spelare, 2 st. Ingen aning om det är Svensk lag, Internationell hockeylag eller Svenska Hockeyligans lag som bestämt det, men det är ju nåt som alla lag håller utan å protestera alltför mycket... Så det är en bra regel, som kan följas av alla!

Det HL:s klubbar var ense om den 23/8, om att inte ta in några korttidskontraktade lockoutare, slog ju KKV ner som olagligt. Mötet efter detta, den 21/9, när KKV hade släppt sin dom så sa 10 av 12 klubbar att dom ville fortsätta på sin inslagna linje att inte värva några spelare. En linje som bygger på de här 10 klubbarnas goda vilja att visa lojalitet gentemot varandra. Modo och Frölunda reserverade sig mot detta beslut. Och eftersom KKV sagt att HL inte får bestraffa klubbar som tar in lockoutare så är det ju helt upp till Modo och Frölunda att plocka in vilka dom vill och hur många dom vill. Sen om dom inte har ekonomi till det och skiter i det blå skåpet så är det deras problem! Ingen tvingar dom att värva, men värvar dom så kommer de andra lagen också värva lirare... Och HL kan inget göra!

Så varför inte försöka göra det bästa av situationen som nu uppkommit, samla till ett nytt möte; Öppna upp för korttidskontrakt och begränsa antalet lockoutare till tre / lag.

Kommentera

Sv: Lockout 2012
Det ryktas om att Lindbäck tränar med Brynäs.
Kommentera