Brynäs IF

713374 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1532188

Sv: Timrå IK- Brynäs IF 1/11-12
Skönt att Brynäs fortfarande har så pass stort kollektivt självförtroende att man som bortalag kan gå ut och stundtals spela ut ett hemmalag. Man borde ha punkterat matchen i andra perioden.

Märktes att Brynäs trodde att det var klart inför tredje, men att Timrå hade gett sej fan på att ta poäng. Stor skillnad i attityd i tredje perioden. Framförallt slutade forwards spela, de stod ofta helt stilla när hårt forecheckade backar letade efter passningsalternativ.

Honken var landslagsmässig. Välförtjänt landslagsplats, alltså.

Helt rätt målskyttar och passningsläggare till målen också. De som ska producera gjorde det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK- Brynäs IF 1/11-12

Peja: Rent matematiskt var det ganska osannolikt att vi skulle förlora igår så det var skönt att laget kunde sin sannolikhetslära ;-)

Är än mer orolig över försvaret nu, Persson, Bertilsson, Jonsson och nu Djoos. Kan inte så mycket om Adam Bergqvist men är inte Meyer ett bättre alternativ?
Tycker vi skulle försöka få till ett lånekontrakt med Moras Vikstrand. Har vi inte lånat ut spelare till Mora under en mängd år nu? Payback!

Kommentera

Sv: Timrå IK- Brynäs IF 1/11-12
Peja: Ja, ett visst mått av "dethärfixarvi"-tänk smög sig säkert in efter 40 minuter och riktigt bra spel. Tror ändå att det mer handlade om att vi var rädda om poängen än nån sorts självsäkerhet och nonchalans.
Med 5 backar blev det dessutom lite jobbigt när Timrå klev fram och forcerade hårt, det var väl deras enda chans att vända matchen i det läget.
Å andra sidan brukar det vara en fördel att gå ner på färre backar, då alla får mkt speltid och kommer in i matchen på ett annat sätt.

Sen är det intressant att se hur ett lag i en påstådd formsvacka, som du säger, kan gå ut och stundtals spela ut ett bra hemmalag som har bra form för dagen.
I min värld är en formsvacka detsamma som att man tappat sitt grundspel och åker omkring med huvet under armen och där inget funkar.
Har det verkligen sett ut så på isen mot Färjestad, AIK och Luleå?
Knappast, tycker att det såg bättre ut i dessa matcher än vad det gjorde ex igår. Skillnaden är att vi inte fick nån utdelning samtidigt som vi blev hårt straffade för ett par individuella misstag.
Skulle snarare vilja kalla  det en dipp vad gäller målskyttet än en formsvacka.
Dessutom håller jag med Challe Berglund: oavgjort efter 60 minuter och torsk i sudden eller efter straffar, ser jag inte som en förlust rent mentalt.
Därför blir det lite missvisande och låter värre än vad det sett ut på isen, när man talar om "5 raka förluster" osv, då det mer korrekta bör vara "3 förluster och två oavgjorda", även om det på papperet är 5 förluster.
Om vi nu ska vara lite filosofiska....

Kommentera