Brynäs IF

713506 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1648563

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 30/12-14
Clarence: Med din logik är spelarmaterialet det enda som styr över hur ett lag presterar. Visst, Brynäs är 11:a i tabellen, men till skillnad från exempelvis Modo har vi ett material för att vara högre. Vi har SHL:s bästa svensk (Rödin), några av dom bästa importerna (Sweatt och Scott), en av få svenska SHL-spelare som spelade VM 2014 (Andersén) och en av seriens bästa målvakter (Starkbaum)

Vi kan jämföra med exempelvis Örebro och Djurgården som gått bättre än oss i serien. Har dessa lag lika bra spelarmaterial än oss? Örebros största stjärnor är Derek Ryan och Martin Johansson (!). Ryan kan i bästa fall jämföras med Scott, men Johansson är en sämre kopia av Sweatt. Vilka spetsforwards har dom efter dessa spelare? Viksten? Inte i närheten av Rödin.

Djurgådens största stjärnor, Samuelsson och Sörensen är heller inte i nivå med våra (även om Sörensen har varit bra på slutet). Om vi tittar på respektive lags backbesättningar är även här Brynäs överlägsna. Andersén och Bertilsson, två landslagsbackar. Lägg därtill Kilström och Djoos, där framför allt Kilström har potential till att bli landslagsmässig. Djoos har fått en del skit på forumet, men är ändå ensam back i SHL:s bästa PP. Vad har Örebro och DIF att jämföra sig med här då? För mig är det häpnadsväckande att Örebros backbesättning har räckt så här långt. Oerhört slätstruken backsida där Skogs ska vara Örebros svar på Andersén. Även Djurgården har en klart sämre backbesättning än oss, speciellt med Fernholm skadad en stor del av säsongen.

Slutsatsen är att Brynäs har ett lag på papperet som ska åtminstone ska komma topp 8. När inte laget presterar är det tränarnas ansvar att se till det. När inte dom klarar av det är det klart underkänt. I mitt tycke bör man ta in en tränare som kan få ordning på laget och framför allt sätta ett grundspel (som vi inte sett skymten av hittills). För mig är Jonas Rönnqvist den perfekte tränaren att få ordning på detta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 30/12-14
Skrubben: Visst har Rödin gjort flest poäng av de svenska spelarna, men jag tycker ändå att han illustrerar Brynäs problem på ett ganska bra sätt. Han är vass framåt och chansar mycket. Väldigt skicklig. Oftast backcheckar han dock väldigt lite och slarvar otroligt mycket med 'detaljerna i spelet'. Vid motgång, särskilt på bortaplan, drar han ofta på sig onödiga utvisningar istället för att höja sig när laget behöver honom som mest. En ostrukturerad, slarvig, men likväl väldigt skicklig medgångsspelare... 

Det går definitivt att ha en spelare som Rödin i laget, men han ska knappast vara en av de som leder laget. Tommy har även ett ansvar att ta en sån odisciplinerad spelare i örat och bänka honom är han visar negativa tendenser (vilket han ofta gör, särskilt i motgång).

Jag håller med dig i sak, dvs att Brynäs har material för att lägga högre. Precis som 'Zappan' var inne på saknar ju Brynäs ett grundspel och det är väldigt svårt att bygga stabilitet utan ett grundspel på elitnivå... SÅ mycket skickligare individuella spelare har inte Brynäs än motsåndarna...  
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 30/12-14
Skrubben: Det får stå för dej om du finner t ex Djurgårns och Örebros "största sjärnor" eller backbesättning "oerhört slätstruken"i jämförelse med Brynäs. Kall tabellfakta, om du tittar på den, talar alltid sanning och de facto något helt annat än dina teorier.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Växjö Lakers 30/12-14
Alltså vi spelade riktigt bra där ett tag. Kunde slå vilket lag som helst. Riktigt bra fart hade allihopa. Hur kan man inte få tillbaka det? Enterfeldt försvann, efter det hade det gått utför.
Kommentera