Brynäs IF

713009 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1655406

Sv: Ny tränare!
Zzz: "Bra beslut av Bz, men han skulle inte ha värvats frå början. Knepigt uttalande att Niinimäki har kvalitéer men att dom inte passar in i Brynäs. Visste han inte det för en månad sedan när han värvades? Allsvensk klass på den värvningen."

Nja, Niinimäki värvades iofs till ett lag under TJ och var väl anpassad till den spelide och det behov vi hade i det läget, nu har ju läget förändrats iom Bulans ankomst.
Niinimäki har väl dessutom inte riktigt motsvarat de förväntningar man trots allt haft, även om han är spelskicklig.
Kan tänka mig att Bulan relativt tidigt gjort klart för BZ att Niinimäki inte passar in i vårt kommande sätt att spela, vis av skadan från Luleå då Bulan måste ha fått en klar bild av finnens brister och förtjänster. Förhoppningsvis har man kommit överens om att bryta kontraktet utan att det medför några kostnader för resten av den ursprungliga kontraktstiden.
Vi saknar en Granistyp i laget nu när Enterfeldt är indisponibel och han är det närmaste vi har i Granisväg. Även Ollas kan väl viss stor del räknas in i kategorin grythundar så nu hoppas jag verkligen att BZ vaskar fram nåt i Granisväg.
Nåt åt det håller som håller hygglig klass borde det ju gå att hitta nånstans, tycker man.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Ny tränare!
Huge: Jag håller faktiskt inte riktigt med där. Jag är faktiskt övertygad om att Bz värvade Ninimäki i hopp om att han skulle vara en Mårtensson.. En ren poängspelare.
Han hade säkert varit det i.. Allsvenskan.

Det syntes ganska tydligt från början att Ninimäki inte hade de kvalitéerna som krävs för att han ska vara en ledande poängspelare i SHL.

Dock ska sägas att jag personligen trodde på värvningen när den gjordes så jag klandrar inte Bz för den!
Det jag däremot älskar i det här läget är att vi har en sportchef som vågar! Plockar bort honom när han inte får vad han vill!
Låst ämne