Brynäs IF

715753 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1692045

Sv: SILLY SEASON 2015-2016. BZ:S DEBUT
PP1:
Johnson - Scott - Rödin
Porseland - Ollas

Kommentar: Johnson, Scott och Rödin är givna och med en spelfördelare i Porseland och en föredetta skyttekung Ollas kan dem bli ännu vassare.

PP2:
Westerholm - Westerholm - Brodecki
Pudas - Lindblom

Kommentar: Westerholmarna hittar varandra bra, Lindblom och Brodecki är skapliga avslutare. Samt Pudas som hade skaplig poängskörd i allsvenskan förra året. Känns som dem här kan snurra upp försvaret rejält!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2015-2016. BZ:S DEBUT
Kräftan:
"PP1:
Johnson - Scott - Rödin
Porseland - Ollas"

Blir svårt med så många högerskyttar i detta PP. Någon måste ta Nordans roll till höger, och det verkar som att Vrana har dom egenskaperna.

Johnson
Scott - Rödin - Vrana
Porseland

Om man sedan spelar som förra säsongen, så kommer Rödin att droppa ner vid rödlinjen och söka krosspassningar mot Scott

PP2 är i mitt tycke svårare att formera. Vi har både Ollas och Brodecki som har kvaliteer för att styra ett PP som rightare. I mitt tycke är Brodecki mer vass i playmaker-rollen. Ollas skulle nog också kunna prestera mer som en målskytt i högt slått. Vi har dock desto färre spelare som är vana att stå framför mål i ett PP, men det tror jag Lindblom kan göra. Han hade den rollen i JVM och gjorde det mycket bra där. Mitt förslag:

Lindblom
Brodecki - Ollas - Pa Westerholm
Pudas
Kommentera

Sv: SILLY SEASON 2015-2016. BZ:S DEBUT
Tydligare rollfördelning tack!

B Starkbaum (F Sandström)

M Porseland - NY
S Bertilsson - L Kilström
M Nörstebö - J Pudas

N Johnson - G Scott - A Rödin
J Ollas - P Vrána - S Olden
A Brodecki - Pathrik W - O Lindblom
J Blomqvist - S Enterfeldt - D Mannberg

Brynäs har i mina ögon varit i behov av en renodlad checking line som matchas mot motståndarens toppkedja, här har vi en under ledning av SHL:s bästa tekare Enterfeldt ihop med två bra backup-tekare i Blomman och Mannberg. Tre som alla krigar som djur och kastar sig framför varenda skott. Spelar enkelt med puck och lastar på mål. Matchas också flitigt i slutminuter/-sekunder och viktiga tekningar vid ledning.

Olden får en ärlig chans i en kreativ lina. Sen är min favorit Brodecki-Pathrik-Lindblom, "ungdomskedjan" där även Ponthus och Lööke finns i backup. Med de tre känns det välkomponerat och giftigt, tror de kan få bra snurr. Pathrik tror jag vi kan få ut mycket mer av i den omgivningen med Lindblom som en naturlig avslutare och puckstarke Brodecki.
Kommentera