Brynäs IF

713707 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1733149

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 4/3-16
Peja: "Vrana, Enterfeldt och Ollas är spelare som har betalt för att vara spelare som leder och drivet laget."

Visst är det så.
Men man kanske måste ha lite förståelse för att även såna spelare kan få problem att hitta sin normala nivå efter att ha varit långtidsskadade och tappat mkt när det gäller det mesta.
I det läget kan jag inte se vad deras lön har med saken att göra, även om en världsstjärna med hög lön sannolikt och pga sin spelskicklighet i regel har större möjlighet att återhämta sig snabbare. Men nu är ju inte Vrana, Ollas och Enterfeldt några världsstjärnor, om man säger så.

"Det finns inget utrymme för en anpassningsperiod för en 30-årig center som har spelat i NHL, KHL och representerat Tjeckien i VM."

Där tror jag du har fel.
Att ha spelat i dessa ligor är knappast nån garanti för att man per automatik kan kliva in i SHL och dominera, det har väl inte minst Modo och deras välmeriterade utlänningar visat. Många som kommit hit har fått erfara att anpassningen till vårt spel och motståndet har varit betydligt tuffare än vad man säkerligen har räknat med.
Så nog måste det rimligtvis finnas nån sorts anpassningsperiod som sportchefer och tränare är skyldiga att ge såna här spelare, oavsett hur mkt dom tjänar.
Jag säger bara att det återstår att se hur mkt tålamod BZ och Bulan har med just Vrana. Hur hade han sett ut idag utan sin långvariga käkskada och med ex Rödin och Salmela i normalt slag på isen?
Deras och Bertilssons frånvaro har ju med säkerhet påverkat övriga spelare och hela laget på ett negativt sätt.
Även jag hade räknat med lite mer från Vranas sida, trots den långa rehabvilan. Samtidigt kom han ju tillbaka i ett skede där vi efter en bra start av serien började svaja lite mer konstant sas, ett läge som knappast underlättar när man är på väg att hitta tillbaka efter en tung skada.

Som sagt: ska bli intressant att se hur man resonerar kring Vrana, får han gå eller blir han erbjuden ett nytt kontrakt?
Från min läktarplats tror jag på det senare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 4/3-16
Huge: Den anpassningsperioden som Vrana fick till svensk hockey var försäsongen. Det är mer än vad många andra importspelare får. Visst hade han säkerligen varit bättre utan skadorna, men Brynäs hoppades få spets från Vrana och Johnson. Det har man fått av Johnson men inte Vrana. Det finns inga tecken på spets i hans spel. Det är trist att konstatera, för vad jag har hört så har Vrana bra inställning, är en bra gubbe och så vidare.

Att det skulle vara bekvämare att spela i Schweiz än i SHL är nog lite av en myt. SHL är ju framförallt känd som en taktiskt skicklig liga, men som inte har samma tempo och fysiskt spel som många andra ligor. Tvärtom var SHL betydligt mer internationellt gångbar för 10 år sedan. Hur ofta ser vi SHL-spelare briljera i Euro Hockey Tour? Nuförtiden spelar nästan alla bästa svenska spelarna som huserar i Europa i antingen Ryssland eller Schweiz. Och finska landslaget kryllar inte heller av SHL-spelare som det gjorde för 10 år sen.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 4/3-16
Huge: Inte en chans i universum att Vrana erbjuds nytt kontrakt, jo förrästen om han plötsligt glänser och gör det i ett långt slutspel kanske möjligtvis men då måste han explodera...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 4/3-16
Huge: Vrana ja...
Passar Bulans hockey Vrana?
Motivationen? En lång karriär i både NHL och KHL.. ser han SHL som ett steg i nedtrappningen av hans karriär? Mycket möjligt.
Att hans skadefrånvaro skulle påverka känns långsökt. Precis som att Ollas och Enter skulle behöva en hel säsong att komma tillbaka.. mja.. det känns som dåliga bortförklaringar.

Det skulle förvåna mig mycket om Vrana får vara kvar.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 4/3-16
Huge: Tror du att Vrana blir erbjuden ett nytt kontrakt? 😂

Förlåt, men det påståendet förtjänar en gråtskratt-smiley.
Kommentera