Brynäs IF

713666 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1733170

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 4/3-16
Huge: Fast han har ju inte presterat någonting imponerande sedan säsongen 2011/12 om vi skall vara ärliga. Förra säsongen spelade han i två olika lag, det blev totalt 35 matcher, 7 mål och 5 assist.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 4/3-16
Carl Lejonkräk: Ja, Vrana är ju ingen utpräglat offensiv center utan en tvåvägsdito. Så hans stats i KHL totalt sett känns ändå som klart godkända.
Känns som att du stirrar dig blind på hans produktion, då hans huvuduppgift i första hand inte varit att göra mål.
Sen vet vi ju heller inte hur man använt honom, en spelare som är tänkt att utföra vissa uppgifter i ett lag kan ju få helt andra uppgifter än vad som varit tänkt från början. Blomman är väl isf ett av de mer tydliga och mer lyckade exemplen på en sån utveckling.
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 4/3-16
Vrana är tyvärr för gammal för att försöka chansa på sådär. Det är inte värt det helt enkelt. Hockey är otroligt slumpmässigt och visst, han skulle kanske kunna göra en kanonsäsong nästa säsong i Brynäs. Men riskerna med det är inte på något sätt försvarbart.

Rent statistiskt så går man ofta ner sig i poängproduktion efter 30. Att lägga pengar på någon som redan haft sin prime, inte kunnat prestera efter förväntningar och som dessutom (antagligen) kostar en hel del är en alldeles för stor risk för att man ens ska kunna tala om någon förlängning.

Här är ett exempel på hur forwards i NHL tappar i poängproduktionen efter 30 som kan ge någon slags fingervisning om riskerna med att förlänga med Vrana www.sbnation.com/nhl/2014/3/13/5500522/nhl-scoring-stats-rates-age-analysis
Kommentera