Brynäs IF

713683 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1733173

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 4/3-16
Vrana är tyvärr för gammal för att försöka chansa på sådär. Det är inte värt det helt enkelt. Hockey är otroligt slumpmässigt och visst, han skulle kanske kunna göra en kanonsäsong nästa säsong i Brynäs. Men riskerna med det är inte på något sätt försvarbart.

Rent statistiskt så går man ofta ner sig i poängproduktion efter 30. Att lägga pengar på någon som redan haft sin prime, inte kunnat prestera efter förväntningar och som dessutom (antagligen) kostar en hel del är en alldeles för stor risk för att man ens ska kunna tala om någon förlängning.

Här är ett exempel på hur forwards i NHL tappar i poängproduktionen efter 30 som kan ge någon slags fingervisning om riskerna med att förlänga med Vrana www.sbnation.com/nhl/2014/3/13/5500522/nhl-scoring-stats-rates-age-analysis
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 4/3-16
Rodrigo: Jag tror att Vrana skulle kunna göra ett väldigt bra jobb som tvåvägsspelande tredjecenter men Brynäs behöver inte den spelartypen. Brynäs behöver en center med offensiv spets. Det räcker inte att en (Scott) av fem centrar har offensiv spets. Westerholmarna snurrar mest i sarghörnen, Enterfeldt och Blomqvist gör det mesta rätt förutom att de inte producerar...
Kommentera

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 4/3-16
Sen tror jag inte precis Bengtzén har någon tanke på att förlänga och det skulle kännas rätt absurt om han skulle göra det men eftersom det ändå är uppe på bordet, så att säga.
Kommentera